ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ






Στη θέσπιση νέων μέτρων εις βάρος των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας, μετά τη διαπίστωση ότι τα κονδύλια που έχουν προυπολογισθεί για την κάλυψη των εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων, δεν φτάνουν για την κάλυψη των αναγκών του 2014.

Ήδη, τους πρώτους 2 μήνες του 2014, με κλειστά τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, εξαντλήθηκε το κονδύλι του πρώτου εξαμήνου, αφού οι σχετικές δαπάνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ήταν συνολικά 150 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είχε προυπολογισθεί για τους πρώτους 6 μήνες.

Ένα από τα μέτρα που προωθείται είναι η καθιέρωση πλαφόν ανά πάροχο υγείας, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να επιδίδονται στο κυνήγι αναζήτησης γιατρού ή διαγνωστικού κέντρου που δεν θα έχει υπερβεί το πλαφόν που θα οριστεί, όπως ακριβώς γίνεται και με το πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει από το σφικτό προυπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ επιβάλλει δυσχερείς οικονομικούς όρους στους παρόχους υγείας, αδιαφορώντας παντελώς για την αναγκαιότητα τήρησης του επιστημονικού κανόνα , συντήρησης μηχανημάτων, ποιοτικού έλεγχου, κλπ βάλλοντας ευθέως κατά της διατήρησης της ποιότητας.

Τα προβλήματα αυτά συζητήθηκαν χθες στην συνεδράιση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών. Η επιτροπή ζητά από τον ΕΟΠΥΥ επίσημη γνωστοποίηση των υποβληθέντων δαπανών για το 2013 και πρώτο δίμηνο του 2014 και των προϋπολογισμένων δαπανών του Οργανισμού με σαφή διαχωρισμό των επιμέρους κωδικών.

Πηγή: http://www.onmed.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου