ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ



  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ        (Π.Ε.Σ.ΕΚ)     
                                                                                                                 Αθήνα   8.11.2013
          Οι περικοπές  στο ΕΦΑΠΑΞ και οι εκπρόσωποι της  ΑΔΕΔΥ στο ΤΠΔΥ
1.       Στο Δ.Σ της Π.ΕΣ.ΕΚ έφτασε καταγγελία  ότι οι  εκπρόσωποί μας στο ΤΠΔΥ, που  συμμετέχουν στο Δ.Σ του ταμείου με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, ψήφισαν την απόρριψη των ενστάσεων των συναδέλφων  που είχαν κάνει προσφυγή κατά του ταμείου  για τις περικοπές στο Εφάπαξ.
2.     Το Δ.Σ της ΠΕΣΕΚ  επιβεβαίωσε  την ψήφο των εκπροσώπων μας στο ΤΠΔΥ. Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ  αποδίδει μέγιστη ευθύνη  στην ΑΔΕΔΥ. Δεν είναι δυνατόν από τη μιά μεριά να δίνει οδηγίες στους συνταξιούχους για προσφυγή κατά των περικοπών  του  Ταμείο Πρόνοιας,  και από την άλλη να μην καθορίζει τη στάση  που θα κρατήσουν οι εκπρόσωποι που ίδια  διορίζει.  Οι   εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ όφειλαν να  ψηφίζουν με γνώμονα το   συμφέρον των συνταξιούχων και όχι να ταυτίζονται πλήρως με τις επιλογές της  διοίκησης. Αν αυτός είναι ο ρόλος τους, δηλ. να προσφέρουν νομιμοφάνεια στη διοίκηση, τότε  δε χρειάζονται εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ  στο ΤΠΔΥ.
3.     Οι εκπρόσωποι της  ΑΔΕΔΥ έχουν προσωπική και πολιτική ευθύνη.  Έχουν υποχρέωση να εκπροσωπούν στο ταμείο τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι να ταυτίζονται με την κυβερνητική πολιτική. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται με υπογραφή δική τους να υπάρχει απόφαση που να στρέφεται κατά των εργαζομένων. Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ καταδικάζει τη συγκεκριμένη στάση, γιατί ταυτίστηκαν πλήρως με τη διοίκηση και καλείται η ΑΔΕΔΥ να αναλάβει τις ευθύνες της.           

                                      Από το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

7 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, χωρίς να σας καταλογίζω σκοπιμότητα, η καταγγελία περιελάμβανε και τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ. Γιατί δεν αναφέρεσθε σε αυτόν; Υπάρχει λόγος; Από τη καταγγελία φαίνεται ότι είχε υπογράψει και αυτός τις περικοπές μας. Γιατί αν όλοι οι αιρετοί ψηφίζουν τις περικοπές μας στο ΕΦΑΠΑΞ,τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσουμε να χαρίζουμε τη σύνταξή μας στον Στουρνάρα. Σαν την Πασοκτζού που μόλις ο Γιωργάκης άρχισε τις πρώτες περικοπές , εμφανίστηκε στην τηλεόραση περήφανη και χάρισε τη σύνταξή της στο Γιωργάκη Παπανδρέου ή στο κράτος, δε θυμάμαι, αν και η μ.....α της δεν έχει ελαφρυντικά , ανάλογα που τη χάρισε. Μια απάντηση επιβάλλεται νομίζω. Ν. Κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο συνάδελφο. Η καταγγελία ήταν σαφέστατη΄. Όλοι ψήφισαν τις περικοπές και όλοι είναι υπόλογοι. Και για την ΑΔΕΔΥ δεν έχω αυταπάτες, αλλά για ένα αριστερό εκπρόσωπο και μάλιστα του ΚΚΕ, αυτό είναι βαρύτατο σφάλμα.Γιατί δεν αναφέρεσθε στην ανακοίνωση ; Ψήφισε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Ή όχι; Η απάντησή σας δεν αναφέρει τίποτα. Αθ. Ν. Μαρούσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kai ego diamartiromai entonotata. giati m;ono sthn ADEDY kai oxi ston ekprosopo toy PAME. Kati den paei kala. perimenoume apanthsh. syntajioychos daskalos me - 17.330 euro gamisatika gia ton Stournara kai troika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είχα επισημάνει τηλ. στον αντιπρόεδρο τουσωματείου μας για την καταγγελία που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο εναντίον των αιρετών στο ταμείο πρόνοιας της ΑΔΕΔΥ και εναντίον ενός εκπροσώπου άλλου φορέα που δε θυμάμαι και ανήκε στο ΠΑΜΕ. Και είχα προτείνει ότι έπρεπε να υπάρχει τοποθέτηση για όλους τους αιρετούς. Στην καταγγελία που κάνετε καταγγέλλετε την ΑΔΕΔΥ και σωστά , αλλά τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ τον αφήνεται στο απυρόβλητο. Τιμεσολάβησε; ένας εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ταυτίζεται με την εργοδοσία ,που στην προκειμένη περίπτωση είναι το κράτος.Γιατί αυτό μας έφαγε το ΕΦΑΠΑΞ. 40% μείον είναι μεγάλη κλοπή και ΄σοι συνήργησαν να τους βγάλετε στη σέντρα συνάδελφοι.Καμία επιείκεια. Χ.Κ ΛΑΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΠΔΥ

      ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΥΝ

      Σ.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
      ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ε.Σ.ΕΚ

      Διαγραφή
  5. η ευθυνη δεν ειναι ομαδικη ειναι παραταξιακη .ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΥΕΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς στηρίζαμε και ψηφίζαμε τους εργατοπατέρες και από ότι φαίνεται συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε. Μετά το μόνο που ξέρουμε είναι να τους κατηγορούμε.
    Ευτυχώς που υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα ‘όλοι ίδιοι είναι’

    ΑπάντησηΔιαγραφή