ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΠΥΥ
ΑΜΕΡΙΚΗΣ 9 -  ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Τ.Κ. 106 72, ΤΗΛ : 210 3642675, 210 3642462, 210 3642927
FAX : 210 3642249, e-mail : pseyeopyy@gmail.com

Αρ.Πρωτ 152
ΑΘΗΝΑ 22/10/2013

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ - ΠΡΩΤΑ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ

        ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ; Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ  και η μετατροπή του σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας από επιχειρηματικούς ομίλους και ιδιώτες, θα στερήσει τελικά από τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ακόμα και τις λιγοστές παροχές που τους έχουν απομείνει δωρεάν, για να αυξήσει τη συμμετοχή τους, (άγνωστο πόσο), στα έξοδα περίθαλψής. Οι συνταξιούχοι χαρακτηρίζονται ως απόμαχοι της δουλειάς, δεν πρέπει να αισθάνονται και απόμαχοι της ίδιας της  ζωής.  Οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, η νεολαία μας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β’ κατηγορίας.
        Φτάνει πια! 3.000.000 πολίτες ανασφάλιστοι και άλλοι τόσοι κάτω από το όριο της φτώχιας. Όλοι έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην περίθαλψη χωρίς περιορισμούς και η πολιτεία οφείλει να αγκαλιάσει όλο τον πληθυσμό ασφαλισμένο και ανασφάλιστο!
        Οι δυο επιτροπές των κυρίων Σουλιώτη, Θεοδωράκη καθώς δεν έλαβαν υπόψιν στις εκθέσεις τους την άποψη των επαγγελματιών υγείας της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό) αγνοούν την πραγματικότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα στις Μονάδες, με αποτέλεσμα η εισήγησή τους να αδικεί το όλο εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ, να το οδηγεί σε αποτυχία και τον Ελληνικό λαό σε περιπέτειες. Η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είναι τεράστια και η αστοχία της θα αφήσει τον Ελληνικό λαό χωρίς περίθαλψη.
        Στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ, οι δημιουργοί του αφού τον έστησαν πρόχειρα του έβαλαν τρικλοποδιά. Ο οργανισμός ανέλαβε ουσιαστικά όλο το βάρος των συγχωνευθέντων ταμείων, χωρίς οικονομική στήριξη, χωρίς διοικητικό προσωπικό, χωρίς μηχανογράφηση, χωρίς τμήμα προμηθειών, χωρίς τεχνική υπηρεσία, με αποδιοργάνωση των ραντεβού των γιατρών με τα ΚΕΠΑ, και την διάλυση των τηλεφωνικών ραντεβού με τα πενταψήφια νούμερα, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στις δημόσιες δομές του.  Η απαξίωση των εργαστηρίων είχε σαν αποτέλεσμα  οι δαπάνες για  διαγνωστικές εξετάσεις να έχουν ξεφύγει και να υπάρχει κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
         Οι ευθύνες πολλές! Θα αποδοθούν;
        Η υποβάθμιση των δομών του ΕΟΠΥΥ είναι ευθύνη των εκάστοτε κυβερνόντων και όχι των εργαζομένων. Η σημερινή πολιτική ηγεσία οφείλει να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις με μεγάλη προσοχή καθώς και τις βελτιώσεις που χρειάζονται. Οι δωρεάν παροχές υπηρεσιών των δομών του ΕΟΠΥΥ πρέπει να διατηρηθούν όλες αυτούσιες στην ενιαία Π.Φ.Υ,  και φυσικά με την ενοποίηση με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ να γίνει και η κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ. Οι ασφαλισμένοι έχουν ήδη βάλει  βαθειά το χέρι στη τσέπη και είναι βέβαιο ότι αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές θα το βάλουν ακόμη περισσότερο.
        Το ζητούμενο είναι η μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας να πραγματοποιηθεί με την διαμόρφωση ενός ενιαίου δημόσιου και δωρεάν συστήματος και την υπαγωγή όλων των δημόσιων δομών Π.Φ.Υ (κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία, υγειονομικές δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης μαζί με τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ) υπό τη σκέπη του ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την εποπτεία, την λειτουργία και τη χρηματοδότηση τους. Για να έχουμε δυνατότητα επιτυχίας μέσα από την ενιαία Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να είναι κοινωνικοασφαλιστικός οργανισμός και να λειτουργεί σαν αγοραστής και πάροχος. Με την αξιοποίηση των υπηρεσιών του υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχει τις δαπάνες και να κάνει διορθωτικές κινήσεις όποτε απαιτείται.
        Το σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών μπορεί να επιβλέπει ανά πάσα στιγμή τις δυσλειτουργίες του συστήματος και να επεμβαίνει αυτόματα. Ο ΕΟΠΥΥ λόγω της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που κληρονόμησε από το ΙΚΑ  είναι άριστος γνώστης των υπηρεσιών υγείας σε όλη την επικράτεια. Ποιός άλλος έχει τις γνώσεις, οργανωτικές - διοικητικές να αναδιοργανώσει τις μονάδες Π.Φ.Υ.; Ένας ενιαίος οργανισμός μπορεί να είναι το εργαλείο για τη συγκράτηση των τιμών είτε αφορά το φάρμακο ή τις διαγνωστικές εξετάσεις με αποτέλεσμα τη διατήρηση των προϋπολογισμών. Ο διαχωρισμός των υπηρεσιών υγείας που προτείνει η
Task Force με την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή, θα εμποδίσει τον αποτελεσματικό έλεγχο των δαπανών είτε για διαγνωστικές εξετάσεις, είτε για υπερσυνταγογράφηση και αυτό θα το κάνει σε βάρος των δημόσιων δομών. Το τρέχον σύστημα ελέγχου παρακολούθησης έχει φέρει ήδη χειροπιαστά αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κόστος παροχής υπηρεσιών στις δημόσιες δομές είναι σαφέστατα χαμηλότερο σε σχέση με την παροχή από τον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την κερδοφορία των ιδιωτικών παρόχων.
        Η αξιοποίηση των υφιστάμενων δυνατοτήτων παροχής σε διοικητικό, ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό, εξοπλισμό και κτηριακές εγκαταστάσεις όχι μόνο αλλά θα παρέχουν παράλληλα δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους ασφαλισμένους αλλά θα φέρουν και μείωση του κόστους. Η μέχρι τώρα υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας, και η παροχή Π.Φ.Υ. από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, δεν προσφέρουν υπηρεσίες Π.Φ.Υ. αλλά αντιθέτως ενισχύουν την νοσοκομειακή περίθαλψη. Η αλληλοεξάρτηση των μονάδων της Π.Φ.Υ. και των νοσοκομείων μέχρι τώρα έχει αποδείξει την δυσλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η υπαγωγή στις ΥΠΕ των δομών του ΕΟΠΥΥ πιθανόν να είναι καταστροφική και η ευθύνη τεράστια!
        Φτάνουν πια  οι πειραματισμοί στις πλάτες του Ελληνικού λαού!
        Είμαστε υπέρ μιας μεταρρύθμισης που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Πρέπει να δούμε και τους πληθυσμούς σε αστικές - νησιωτικές περιοχές καθώς και απομακρυσμένες, ώστε οι ασφαλισμένοι να μην αισθάνονται παραμελημένοι. Η κυβερνητική πολιτική οφείλει να προάγει την δημόσια υγεία, αναβαθμίζοντας τις δημόσιες Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και τα Κέντρα Υγείας.
        Ζητάμε ικανή χρηματοδότηση των δομών της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ενίσχυση με ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και αξιοποίηση και ενίσχυση των εργαστηρίων (μικροβιολογικών, ακτινολογικών, οδοντοτεχνικών) με απρόσκοπτη και διαρκή προμήθεια με υλικά, αντιδραστήρια και αναλυτές.
       ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!! Το Σύνταγμα ρητά ορίζει ως χρέος της πολιτείας την παροχή αξιοπρεπούς υγείας στους πολίτες. Άλλωστε η φορολόγηση του έλληνα τον καθιστά απαιτητή διασφάλισης της υγείας του.
        Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι Γιατροί, Υγειονομικό, Διοικητικό προσωπικό, Συνταξιούχοι, Ασφαλισμένοι, Ανασφάλιστοι να ανατρέψουμε την διάλυση της δημόσιας υγείας και του ΕΟΠΥΥ. 

Ø  ΑΜΕΣΗ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ø  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Ø  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ø  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ –ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ –ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Ø  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Ø  ΖΗΤΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΝΔΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                    ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου