ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ


Μια απίστευτη κομπίνα με την απονομή του εφάπαξ σε χιλιάδες υπαλλήλους αποκαλύπτεται έπειτα από καταγγελίες από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Υπάλληλοι των ΔΕΚΟ στα Ταμεία κατάφεραν να αλλάξουν τη σειρά προτεραιότητας, παίρνοντας τελικά το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ύστερα από τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία προκύπτει πως σε 280 περιπτώσεις κάποιοι φρόντισαν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας, να επωφεληθούν οι ιδιοι και άλλοι να χάσουν ως και 35.000 ευρώ καθώς χάνοντας τη σειρά τους υπέστησαν τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.
Ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων που πήραν εφάπαξ από τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 και μετά και οι δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.
Όλα δείχνουν πως έγινε διεκπεραίωση εκτός σειρά αρκετών εκατοντάδων εφάπαξ με αποτέλεσμα άλλοι υπάλληλοι να βρεθούν πιο πίσω και να υποστούν μείωση ως και 38,5% στο εφάπαξ τους.
Το κόλπο των επιτήδειων δεν ήταν άλλο από τις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζαν άλλη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας προτεραιότητα.
Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς απ' το ΤΑΥΕΚΩ γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010

1 σχόλιο:

 1. 1. Από το ταμείο πρόνοιας δόθηκε η εξής ανακοίνωση
  Σειρά προτεραιότητας για την έκδοση αποφάσεων εφάπαξ βοηθημάτων του Τομέα Πορνοίας Υπαλλήλων ΝΠΔΔ
  Η σειρά προτεραιότητας για την εξέταση των αιτημάτων χορήγησης εφάπαξ παροχών και την έκδοση αποφάσεων εφάπαξ του Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων ΝΠΔΔ καθορίζεται για τις υποβληθείσες αιτήσεις μετά την 12-12-2012 με βάση την ημερομηνία παραλαβής και πρωτοκόλλησης (από την υπηρεσία μας) της Πράξης Συνταξιοδότησης από οποιοδήποτε φορέα.
  Εγώ είχα υποβάλλει την αίτηση 28 Σεπτεμβριου του 11 και με πάει με βάση τη
  συνταξιοδοτική πράξη ΓΕΛ . Τελικά μας δουλεύουν;
  2. Πολλά ασαφή λέγονται για τα εφάπαξ που θα χορηγούνται από το 14. μπορείτε να μας ενημερώσετε με σαφήνεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή