ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



       


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ) 
                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
                    Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται

·         Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ  καταδικάζει την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.  Η πολιτική των μνημονίων, η επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα του 19ου αιώνα, η επιβολή και η πλήρης κυριαρχία της πολιτικής της Ε.Ε και του ΔΝΤ, o μηδισμός των συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), η οργανωτική και ιδεολογική αναποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος μπροστά στο μέγεθος της επίθεσης με συνέπεια την μη επιτυχία ακόμα και μεγάλων μαχών που δόθηκαν από τους εργαζόμενους, η απουσία συνολικής προοπτικής αντίστασης μέχρι τώρα στην πολιτική εξόντωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, έχουν οπλίσει το χέρι της κυβέρνησης που εκδικείται  όσους τολμούν να αμφισβητούν την πολιτική της.   Συγκεκριμένα:
1.       Ποινικοποιεί και σέρνει στα δικαστήρια 4 μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου (3 μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ και τον διευθυντή ΕΠΑΣ Σάμου), γιατί υλοποίησαν απόφαση της Γ.Σ της ΕΛΜΕ Σάμου και έκαναν κατάληψη των γραφείων της ΔΙ.ΔΕ  Σάμου  θέλοντας να αποτρέψουν τις υποχρεωτικές μετατάξεις και αποσπάσεις συναδέλφων εκτός Νομού, που θα διέλυαν τις οικογένειές τους.
2.       Στέλνει στο αυτόφωρο 20 μαθητές σχολείων της Λαμίας, Μερικοί από αυτούς καταδικάζονται και οδηγούνται στις φυλακές γιατί συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ -ΕΠΑΣ.
3.       Απειλεί με απολύσεις και φυλακίσεις τους πανεπιστημιακούς και διοικητικούς, επειδή αρνούνται να κάνουν προγραφές συναδέλφων τους.
4.       Σέρνει στα δικαστήρια  και φυλακίζει τους κατοίκους των Σκουριών Χαλκιδικής, γιατί υπερασπίζονται τη γη και το νερό τους.
·         Η πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων, και η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους συνοδεύονται από την παραβίαση του Συντάγματος από μέρους της Κυβέρνησης,  που καθημερινά δε σέβεται καμία νομιμότητα της αστικής δημοκρατίας. Οι συμβουλές μεγάλων ξένων τραπεζών ότι τα μνημόνια χρειάζονται πιο αυταρχικά μέτρα και ότι πρέπει να καταργηθούν οι όποιες δημοκρατικές κατακτήσεις που απολάμβαναν οι έλληνες μετά την μεταπολίτευση , δεν είναι τυχαίες. Μετά τη λήξη της απεργίας των καθηγητών ακολούθησαν υποχρεωτικές αποσπάσεις, φόβος για το αύριο, διάλυση της συλλογικότητας μέσα στα σχολεία , ανταγωνισμός ανάμεσα στις ειδικότητες, κτύπημα κάρτας,  ευτελισμός της παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολείων. Η κυβέρνηση εξουθενώνει το δάσκαλο οικονομικά και ψυχολογικά, για να μην αντιμετωπίσει αντιδράσεις στο μέλλον.
·         Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται σε κάθε δίωξη μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εκφράζουν τη στήριξή τους στα μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου, στους μαθητές της Λαμίας,  στους απεργούς των Πανεπιστημίων, στους αγωνιστές των Σκουριών Χαλκιδικής και καλούν όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό τους. Η απουσία  συντονισμού οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων είναι αισθητή. Χθες μόνοι τους οι γιατροί, οι ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, οι καθηγητές, σήμερα οι διοικητικοί στα πανεπιστήμια. Εφόσον οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απουσιάζουν από τις κρίσιμες μάχες, δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
·         Οι συντάξεις και τα ταμεία μας είναι για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο κυβέρνησης και τροϊκανών . Νέες περικοπές έρχονται. Σωτηρία δεν υπάρχει, αν δε βγούμε στους δρόμους, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική. Οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Όσο υπάρχει ανοχή σ’ αυτή την κυβέρνηση και σ’ αυτή την πολιτική της Ε.Ε και του ΔΝΤ, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα θυσιάζονται στο βωμό της δήθεν ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της ανάκαμψης που δεν πρόκειται να έρθει. Όσο η ενότητα των  εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων  καθυστερεί, δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα.
·         Η Π.Ε.Σ.ΕΚ καλεί όλους τους συνταξιούχους σε αγωνιστικό παρόν σε κάθε κινητοποίηση. Μόνο αν πιστέψουμε ότι αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί από μας τους ίδιους,  θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε νίκες.

                            Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
   Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου


http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com


1 σχόλιο:

  1. Όταν σταματήστε να παίζετε ξέφρενα τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ορθώσετε λόγο με επιχειρήματα θα είστε ώριμοι και θα σας εμπιστευτεί ο κόσμος. Έχουμε μπουχτίσει από συνθήματα αγανάκτηση και διαμαρτυρία καιρός για δράση σοβαρή. Σταματήστε επιτέλους να υποστηρίζετε ότι αντικυβερνητικό ας είναι και από προνομιούχους.
    Που θυμηθήκατε
    την ΤΡΕΝΟΣΕ με τα ογδόντα και εκατό χιλιάρικα ετησίως μέσο όρο.
    την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ,τις Τράπεζες,τις ΔΕΚΟ και τόσους άλλους ατοί μας λυπούνται για την κατάντια μας. Ακόμη και το Ρουσφέτι Μητσοτάκη_Καραμανλή οι αγροφύλακες μας λυπούνται. Μάθανε και αυτοί, κάτι εξαιρέσιμες, κάτι νυχτερινά που πήγεναν και κοιμόντουσαν κάτι έκτακτης ανάγκης ανεβάζαν το λογαριασμό και έτσι κατάφερναν να παίρνουν περισσότερα,χωρίς ουσιαστική εργασία. Τι να πούμε για τους σχολικούς φύλακες άεργοι μισθωτοί όμως. Ασφαλώς και συγκινούμε όποιον στερείται το το βασικό εισόδημα επιβίωσης,αλλά μην είμαστε νεροκουβαλητές στη λογική "μαζί τα φάγαμε".
    Αφήστε τις Σκουριές ήσυχη γιατί εκεί εργάζονται κάτοικοι από την Ολυμπιάδας και το Στρατ'ωνι που είναι ευχαριστημένοι. Εκτός και αν νοιάζεστε για το ρουσφέτι της Ιερισσού.
    Αλήθεια που είσαστε εσείς όταν πήραν τις οικονομίες μας οι δικαστικοί,και οι παπάδες,όταν τα τοξικά ροκάνιζαν τα ταμεία μας.
    Γιατί δεν κάναμε απεργία ζητώντας τα συνταγματικά ίσα δικαιώματα και μεταχείριση με αυτούς που έφυγαν με εθελουσία από ΟΤΕ και Τράπεζες και δεν ξέρω που αλλού.
    Γιατί δεν ζητήσαμε ίση μεταχείριση με τους εφοριακούς ,τους δικαστικούς και άλλους που κρύβανε και δεν μας έλεγαν ποιες είναι οι αποδοχές τους; Οι πατερναλιστές συνδικαλιστές επέμεναν ότι είναι δύσκολο γιατί όταν στην ΑΔΕΔΥ η στα υπουργεία βάζαμε σχετικό αίτημα μας κατετρώποναν με το μικρό ωράριο . Αντί να στηρίξουμε το αίτημά μας με μια γενναία από τη μεριά μας αύξηση του ωραρίου κατά δύο ώρες κρατούσαμε τους συναδέλφους στα πειραματικά με δέκα ώρες τη βδομάδα.
    Τι κάναμε με τους συναδέλφους που συναγωνίζονταν για την ψηλότερη τιμή στα ιδιαίτερα. Έμπαιναν και μπαίνουν στα σπίτια των μαθητών τους και απαξιώνουν το Δημόσιο Σχολείο. Όλους και όλα τα ξέρετε και αρκετούς απο αυτούς θα τους βρήκε στα ψηφοδέλτια.
    Εμείς οι άλλοι περιμέναμε την Τρόικα να μας φορτώσει αξιολόγηση,αστυνόμευση εργασική,και αύξηση ωραρίου με μείωση αποδοχών.
    Η απουσία οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων οφείλεται στα εκφυλιστικά τοξικά που προβάλουν οι συνδικαλιστές μας που αρκετούς θα τους δείς να θωπεύουν καρέκλες τους και να συνδιαλέγονται με διαπλοκές και δολοπλοκίες εις βάρος του κλάδου μας. Οι υπόλοιποι είναι παπαγαλάκια της κομματικής γραμμής.

    Αυριο τα υπόλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή