ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)   
                                                                             Αθήνα 31.7.2013   
                     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  
1.      Σχετικά με την προσφυγή που έχει ασκηθεί για το εφάπαξ, το Ταμείο πρόνοιας(ΤΠΔΥ) έχει αρχίσει την αποστολή απορριπτικής απάντησης, όπως ήταν αναμενόμενο. Μετά τη λήψη της απορριπτικής απάντησης, πρέπει να ασκηθεί προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο εντός 60ημερών.Προσοχή: Από 1.7.2013 έως 15.9.2013 αναστέλλεται ο χρόνος παραγραφής λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Επομένως θα υπάρξει  άλλη ανακοίνωση αρχές Σεπτέμβρη για τα επόμενα βήματα.
2.      Σχετικά με τις ενστάσεις στο Γενικό Λογιστήριο  για τις περικοπές των συντάξεων και για τη μη χορήγηση του διευθυντικού  ή  υποδιευθυντικού επιδόματος, με νέο νόμο( ν. 4151,ΦΕΚ  Α103/29.4.2013, άρθρο 5 ) «ενστάσεις που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού εκκρεμούν για εκδίκαση ενώπιον της καταργούμενης Επιτροπής ελέγχου πράξεων κανονισμού συντάξεων λογίζονται ως σιωπηρώς απορριφθείσες, τα σχετικά δε παράβολα επιστρέφονται στους δικαιούχους μετά από αίτησή τους( Επιστρέφονται από το λογιστήριο,  χωρίς αίτηση).  Κατά της σιωπηρής αυτής απόρριψης μπορεί να ασκηθεί το ένδικο μέσο της έφεσης ενώπιον του αρμοδίου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατ’ εξαίρεση εντός προθεσμίας ενός έτους από την ημερομηνία που φέρει το έγγραφο της Υπηρεσίας Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».
3.      Σχετικά με το επίδομα διευθυντή  ή υποδιευθυντή, αν το σχετικό έγγραφο του ΠΥΣΔΕ Ή ΠΥΣΠΕ αναφέρει προσωρινός ή αναπληρωτής, το ΓΛΚ μέχρι τώρα δεν έχει κάνει δεκτή καμία αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος. Αν το ΓΛΚ δε  χορηγήσει το επίδομα  αυτό, χωρίς να συντρέχουν  πιο  πάνω λόγοι, και το δικαιούται,  τότε ο δικαιούχος με αίτησή του  να απευθύνεται για διόρθωση της σύνταξής του στο ΓΛΚ και όχι να κάνει ένσταση. Σημειωτέον ότι η προσφυγή ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι χρονοβόρα.
4.      Σχετικά με τους συναδέλφους που δυστυχώς απολύονται,  περνώντας  από το κατώφλι της 8μηνης διαθεσιμότητας, η κυβέρνηση με το ν.4093/2012 κατήργησε διάταξη με την οποία οι απολυόμενοι Δ.Υ, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας, αν είχαν συμπληρώσει μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας 25έτη συντάξιμη υπηρεσία.
5.      Σχετικά με τα ερωτήματα που απευθύνουν  στο σωματείο συνάδελφοι για το ύψος της προκαταβολής της σύνταξης, για τους Δ.Υ, σύμφωνα με άρθρο 1 του ν.4151/29.4.2013 «η προκαταβολή της σύνταξης ανέρχεται σε ποσοστό το 50% του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου που έφερε ο υπάλληλος κατά την 31.10.2011.Για τους γονείς 3  τέκνων και άνω, για τους έχοντας ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και για γονείς με ανάπηρα τέκνα, το ποσοστό προκαταβολής ανέρχεται σε 60%.» Τα κλιμάκια  επί των οποίων θα υπολογισθεί το ποσοστό προκαταβολής είναι: Μ.Κ 5ο 1506, 4ο 1546€, 3ο 1585€, 2ο 1626€, 1ο 1666€. «Το ανωτέρω ποσό υπόκειται σε κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και φόρο εισοδήματος, ενώ απαλλάσσεται από κάθε άλλη κράτηση ή εισφορά».
6.      Το κράτος, όταν είναι να σε κλέψει, ξέρει καλά τη δουλειά του. Η  κράτηση για την υγειονομική περίθαλψη δε γίνεται επί του ποσού της σύνταξης που προκύπτει μετά τις μειώσεις των μνημονίων, αλλά επί του αρχικού ποσού(!) της σύνταξης.
7.       Θέση του σωματείου είναι ότι τα ένδικα μέσα δεν μπορούν να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, Ε.Ε και ΔΝΤ,  και δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Χωρίς ανατροπή της πολιτικής αυτής, δεν υπάρχει σωτηρία. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν την καπιταλιστική κρίση και μέσα σε μια 3ετία οι κυβερνήσεις, μονοκομματικές, τρικομματικές, δικομματικές μας έχουν γυρίσει στην προ Σικάγου εποχή( θέσπιση 8ώρου). Σήμερα οι εργασιακές σχέσεις έχουν διαλυθεί, το 8ωρο έχει καταργηθεί και πλησιάζουμε Κινέζικα και Πακιστανικά ωράρια εργασίας ( 15-16ωρα), οι μισθοί και συντάξεις  εξευτελίζονται, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν λιτανείες κάθε 2 μήνες , κηρύσσοντας μία 24ωρη απεργία, για να εξορκίσουν το κακό. Χωρίς ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα που να είναι αποφασισμένο να συγκρουσθεί  με την εφαρμοζόμενη πολιτική, το σύστημα θα μας πετάξει στο δρόμο.  Η Π.Ε.Σ.ΕΚ εντείνει τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ενότητας των εργαζομένων.
8.      Η Π.Ε.Σ.ΕΚ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων. Οι απολύσεις  δεν πρέπει να περάσουν και η κυβερνητική πολιτική πρέπει να ανατραπεί  από τους αγώνες των εργαζομένων.  Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν το Σεπτέμβρη. Το σύστημα δεν επιτρέπει μικρές νίκες. Ο αγώνας θα είναι με το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται. Η Σύγκρουση θα είναι σκληρή και η απεργία διαρκείας είναι μονόδρομος. Κάθε άλλος δρόμος δεν ανατρέπει ή δεν μπορεί να κλονίσει την πολιτική τρόικας, Ε.Ε και ΔΝΤ.

                               Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου

4 σχόλια:

  1. η ανακοινωση για τα επομενα βηματα για το εφ απαξ ποτε θα γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ?Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Ή Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή