ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ







ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)   
                                                                                          Αθήνα 31.7.2013   
                     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  
1.     Σχετικά με την προσφυγή που έχει ασκηθεί για το εφάπαξ, το Ταμείο πρόνοιας(ΤΠΔΥ) έχει αρχίσει την αποστολή απορριπτικής απάντησης, όπως ήταν αναμενόμενο. Μετά τη λήψη της απορριπτικής απάντησης, πρέπει να ασκηθεί προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο εντός 60ημερών. Προσοχή: Από 1.7.2013 έως 15.9.2013 αναστέλλεται ο χρόνος παραγραφής λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Επομένως θα υπάρξει  άλλη ανακοίνωση αρχές Σεπτέμβρη για τα επόμενα βήματα.
2.      Σχετικά με τις ενστάσεις στο Γενικό Λογιστήριο  για τις περικοπές των συντάξεων και για τη μη χορήγηση του διευθυντικού  ή  υποδιευθυντικού επιδόματος, με νέο νόμο( ν. 4151,ΦΕΚ  Α103/29.4.2013, άρθρο 5 ) «ενστάσεις που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού εκκρεμούν για εκδίκαση ενώπιον της καταργούμενης Επιτροπής ελέγχου πράξεων κανονισμού συντάξεων λογίζονται ως σιωπηρώς απορριφθείσες, τα σχετικά δε παράβολα επιστρέφονται στους δικαιούχους μετά από αίτησή τους( Επιστρέφονται από το λογιστήριο,  χωρίς αίτηση).  Κατά της σιωπηρής αυτής απόρριψης μπορεί να ασκηθεί το ένδικο μέσο της έφεσης ενώπιον του αρμοδίου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατ’ εξαίρεση εντός προθεσμίας ενός έτους από την ημερομηνία που φέρει το έγγραφο της Υπηρεσίας Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».
3.      Σχετικά με το επίδομα διευθυντή  ή υποδιευθυντή, αν το σχετικό έγγραφο του ΠΥΣΔΕ  ή  ΠΥΣΠΕ αναφέρει προσωρινός ή αναπληρωτής, το ΓΛΚ μέχρι τώρα δεν έχει κάνει δεκτή καμία αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος. Αν το ΓΛΚ δε  χορηγήσει το επίδομα  αυτό, χωρίς να συντρέχουν  πιο  πάνω λόγοι, και το δικαιούται,  τότε ο δικαιούχος με αίτησή του  πρέπει να απευθύνεται για διόρθωση της σύνταξής του στο ΓΛΚ και όχι να υποβάλει ένσταση. Σημειωτέον ότι η προσφυγή ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι χρονοβόρα.
4.      Σχετικά με τους συναδέλφους που δυστυχώς απολύονται,  περνώντας  από το κατώφλι της 8μηνης διαθεσιμότητας, η κυβέρνηση με το ν.4093/2012 κατήργησε διάταξη με την οποία οι απολυόμενοι Δ.Υ, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας, αν είχαν συμπληρώσει μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας 25έτη συντάξιμη υπηρεσία.
5.      Σχετικά με τα ερωτήματα που απευθύνουν  στο σωματείο συνάδελφοι για το ύψος της προκαταβολής της σύνταξης, για τους Δ.Υ, σύμφωνα με άρθρο 1 του ν.4151/29.4.2013 «η προκαταβολή της σύνταξης ανέρχεται σε ποσοστό το 50% του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου που έφερε ο υπάλληλος κατά την 31.10.2011.Για τους γονείς 3  τέκνων και άνω, για τους έχοντας ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και για γονείς με ανάπηρα τέκνα, το ποσοστό προκαταβολής ανέρχεται σε 60%.» Τα κλιμάκια  επί των οποίων θα υπολογισθεί το ποσοστό προκαταβολής είναι: Μ.Κ 5ο 1506 €, 4ο 1546 €, 3ο 1585 €, 2ο 1626 €, 1ο 1666 €. «Το ανωτέρω ποσό υπόκειται σε κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και φόρο εισοδήματος, ενώ απαλλάσσεται από κάθε άλλη κράτηση ή εισφορά».
6.      Το κράτος, όταν είναι να σε κλέψει, ξέρει καλά τη δουλειά του. Η  κράτηση για την υγειονομική περίθαλψη δε γίνεται επί του ποσού της σύνταξης που προκύπτει μετά τις μειώσεις των μνημονίων, αλλά επί του αρχικού ποσού(!) της σύνταξης.
7.       Θέση του σωματείου είναι ότι τα ένδικα μέσα δεν μπορούν να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, Ε.Ε και ΔΝΤ,  και δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Χωρίς ανατροπή της πολιτικής αυτής, δεν υπάρχει σωτηρία. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν την καπιταλιστική κρίση και μέσα σε μια 3ετία οι κυβερνήσεις, μονοκομματικές, τρικομματικές, δικομματικές μας έχουν γυρίσει στην προ Σικάγου εποχή( θέσπιση 8ώρου). Σήμερα οι εργασιακές σχέσεις έχουν διαλυθεί, το 8ωρο έχει καταργηθεί και πλησιάζουμε κινέζικα και πακιστανικά ωράρια εργασίας ( 15-16ωρα), οι μισθοί και οι συντάξεις  εξευτελίζονται, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν λιτανείες κάθε 2 μήνες , κηρύσσοντας μία 24ωρη απεργία, για να εξορκίσουν το κακό. Χωρίς ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα που να είναι αποφασισμένο να συγκρουσθεί  με την εφαρμοζόμενη πολιτική, το σύστημα θα μας πετάξει στο δρόμο.  Η Π.Ε.Σ.ΕΚ εντείνει τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ενότητας των εργαζομένων.
8.     Η Π.Ε.Σ.ΕΚ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων. Οι απολύσεις  δεν πρέπει να περάσουν και η κυβερνητική πολιτική πρέπει να ανατραπεί  από τους αγώνες των εργαζομένων.  Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν το Σεπτέμβρη. Το σύστημα δεν επιτρέπει μικρές νίκες. Ο αγώνας θα είναι με το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται. Η Σύγκρουση θα είναι σκληρή και η απεργία διαρκείας είναι μονόδρομος. Κάθε άλλος δρόμος δεν ανατρέπει ή δεν μπορεί να κλονίσει την πολιτική τρόικας, Ε.Ε και ΔΝΤ.

                                    Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
   Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου

http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com

12 σχόλια:

  1. έχω μία ένσταση συνάδελφοι. Η κυβέρνηση καθε λίγο παίρνει και ένα αντιεργατικό μέτρο. Ο κλάδος που θίγεται δεν πρέπει να απεργεί, για να αναγκάσει την κυβέρνηση να το πάρει πίσω ή να απεργεί για το σύνολο της πολιτικής και να απαιτεί ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής; το δεύτερο είναι πιο σωστό πολιτικά, ΄οπως λέτε, αλλά είναι εφικτό; και μέχρι τότε τι κάνουμε; πολύ με προβληματίσατε.Είναι σα να λέτε μέχρι τότε δεν έχει νόημα κανένας κλαδικός αγώνας. Δημ. Τσ. Ξάνθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως είναι αριστερίστικο λίγο η θέση σας ότι ο αγώνας πρέπει να είναι με το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται; Είναι δυνατόν να γίνει απεργία εναντίον της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης; Μέχρι τώρα κάναμε απεργίες εναντίον των μέτρων που έπαιρνε μία κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων. Τώρα πως θα καλέσει ένα σωματείο σε αγώνα εναντίον της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης; Το θεωρείτε εύκολο; Είναι εφικτό; ή είναι μαξιμαλιστικό αίτημα; Ν. Γιαν. Χολαργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με απεργίες ξεχάστε ότι μπορεί να πέσει ή να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση . Οπλα και βουνό χρειάζονται.τα άλλα είναι μ...... Βασ. Ασυμβίβαστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά συνάδελφοι δε βλέπετε ότι με κλαδικούς αγώνες βγαίνει αλώβητη η κυβέρνηση; Βλέπετε αριστερίστικη την άποψη ότι πρέπει οι αγώνες να είναι με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής; Γι αυτό πάμε κατά διαβόλου. Και μετά έχουμε απορίες γιατί αλωνίζουν στα κανάλια ο Αδωνις, ο Βορίδης και ο Κεδίκογλου. συγνώμη για το ύφος μου . Σε λίγο θα πάμε για ζητανιά και θα ασχολούμαστε για το ποιος αγώνας θα είναι μοντέρνος ή "πολιτισμένος" Θ. Κυπρ. ΑΓΡΙΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι με προβλημάτισαν πολύ τα σχόλια σας με αφορμή τηνάποψη του σωματείου για αγώνα με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Αν κατάλαβα καλά, αυτό σημαίνει σύγκρουση με τα μνημόνια, δηλ. με Ε.Ε, ΤΡΌΙΚΑ και ΔΝΤ.Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Μπορείς να κάνεις τέτοιο αγώνα με δεδομένη την κυβερνητική θέση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ; Εγώ λέω όχι. Αν εσείς βλέπετε ανατροπή του Παναγόπουλου,ή ότι θα συρθούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε απεργίες διαρκείας πίσω από την ΟΛΜΕ, νομίζω ότι είσθε εκτός τόπου.Αλλά μακάρι. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Του χρόνου δε θα έχουμε επικουρικά. είμαι σίγουρος. οι κρατήσεις μου 35 χρόνια -δημόσια παρακαλώ- χωρίς στρατό θα πάνε περί πίστεως. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το1.500.000. ΤΟ 8ΩΡΟ έχει γίνει 15ωρο. Τι άλλο περιμένετε, για να καταλάβετε ότι χρειάζεται απεργία μέχρι θανάτου, για να φύγουν οι πράκτορες της μερλελ. προς τι οι δισταγμοί. Σπ. χαρ. ΠΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβασα καθυστερημένα την ανακοινωση και τα σχολια πολλων συναδελφων. Τι να πω. Εχουμε απολυσεις 2.500 συναδελφων, 6.000 μεταταξεις στην Π.Ε, παλι απολυσεις οσοι δε χωρανε στην πρωτοβαθμια και εχουμε συνεχεια. Και εμεις προβληματιζομαστε αν θα συγκρουσθουμε με την κυβερνητική πολιτική στο συνολο τηςή θα καλεσουμε τον ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ιερωνυμο να κανει ενα ευχελαιο,όπως εκανε ενα ευχελαιο στη Σιβιτανιδειο και εκει δεν μπηκε κανενας σε διαθεσιμοτητα. Γιατι αυτο δεν αναφερεται πουθενα; Προεδρε Σταυροπουλε δεν το πηρες ειδηση;Ο Αρχι. Ιερωνυμος ειναι και προεδροςΣιβιτιτανιδειου σχολης. Τα ψεματα τελειωσαν καιγια την ΟΛΜΕ. Ή θα κλεισει τα σχολεια απο 1η Σεπτεμβρη ή ας κλεισει το μαγαζί. Ο αγωνας θα ειναι με το συνολο της κυβερνητικης πολιτικης. δηλ. για τη δημοσια υγεια, παιδεια ,συγκοινωνιες. Το αιμα του 19χρονου ειναι νωπο ακομη και εμεις δισταζουμε μηπως δεν κανουμε κλαδικο αγωνα Ή δεν χαρακτηρισθει κλαδικος ο αγωνας μας. Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι. χρ.Βασ. (Ειχα υπηρετησει και ΤΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχεις απόλυτα δίκιο συνάδελφε για την Σιβιτανειδιο.
    Η τρόικα και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βάλει με την Εκκλησία.
    Στο δεύτερο μάλλον θα πέσεις έξω: Ούτε απεργία διαρκείας θα γίνει και η ΟΛΜΕ θα παραμείνει στη θέση της. Δικαιολογίες θα βρουν πάμπολλες.
    Εκτός αν…. Η βάση τους ξεπεράσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αυταπάτες σε ορισμένους για τη στάση που θα κρατήσει η ΟΛΜΕ.
    Βλέπει κανείς να προχώρα η ΟΛΜΕ σε κάλεσμα και κοινό μέτωπο με τις Ομοσπονδίες στην υγεία στις συγκοινωνίες στους δήμους στην Ομοσσπονδια Γονέων, στους μαθητές;
    Μόνο κάτι τοπικές ΕΛΜΕ κουνιούνται.
    Τελικά θα μπει κάτω από την ομπρέλα τις ΑΔΕΔΥ , θα κάνει μια δυο 48 ώρες απεργίες και θα πει ότι δεν τραβάει η βάση.
    Αν δεν συνειδητοποιήσουν και οι εκπαιδευτικοί ότι αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα που ανδρώθηκε στην μεταπολίτευση έφτασε στο τέλος του και ότι η επίθεση που δεχόμαστε είναι ολοκληρωτική και δεν αντιμετωπίζεται με μπαλώματα δεν υπάρχει σωτηρία.
    Δ.Γ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ .ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ:

    'Προκήρυξη 48ωρης απεργίας στις 18-19/9 από την ΑΔΕΔΥ'

    ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ 48 ωρη ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ!!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
    ΤΟ ΣΥΝΔ. ΚΙΝΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ.
    Η ΟΙΕΛΕ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ 16 ΚΑΙ 17
    Η ΔΟΕ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19
    ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝΕ ΜΥΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα της προσφυγής στο διοικητικό πρωτοδικείο για το εφάπαξ. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή