ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ                          ΑΘΗΝΑ 10.4.2013
                                                               ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1.      Το σωματείο  σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση  της περικοπής  των ΕΦΑΠΑΞ, συντάξεων και δώρων σε συνεργασία με δικηγόρους προτείνει πρώτα την υποβολή ενστάσεων   στο ταμείο πρόνοιας  και λογιστήριο του κράτους . Μετά την παρέλευση διμήνου  , σε περίπτωση που δεν υπάρξει απάντηση ,  θα ασκηθεί αγωγή στο δικαστήριο. Αν υπάρξει απάντηση, θα πρέπει να ασκηθεί αγωγή εντός διμήνου από την ημερομηνία απάντησης.
2.      Το υπόδειγμα της ένστασης για τις περικοπές των συντάξεων και δώρων θα  αναρτηθεί σήμερα στο  site του σωματείου. Το έντυπο της ένστασης προς το ΤΠΔΥ( ταμείο πρόνοιας που χορηγεί το ΕΦΑΠΑΞ), Θα αναρτηθεί μέχρι αύριο βράδυ, Πέμπτη  11/4.
3.      Η καθυστέρηση γίνεται για νομικούς λόγους , γιατί  η ένσταση πρέπει να περιέχει όλους τους λόγους που θα επικαλεσθούμε στην προσφυγή προς  το δικαστήριο. Πρέπει να επικαλεσθούμε τους ίδιους λόγους και  στην ένσταση και στην  προσφυγή προς το δικαστήριο.
4.      Το σωματείο προτείνει την οδό αυτή, για να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία για τις προσφυγές και από νομικής και οικονομικής πλευράς.  Οι ενστάσεις θα υποβληθούν είτε αυτοπροσώπως είτε με συστημένη επιστολή. (   ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, Κάνιγγος  29, Τ.Θ 1116, Τ.Κ 10110.    ΤΠΔΥ, Σταδίου  31, 10559, Αθήνα.   Πρωτόκολλο  7ος  όροφος).
5.      Το σωματείο είναι υποχρεωμένο να είναι φειδωλό και πρέπει να μην καλλιεργεί αυταπάτες, γιατί οι πρώτες προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα του πρώτου μνημονίου εκ μέρους του Δικηγορικού συλλόγου  απορρίφθηκαν από το ΣΤΕ, που το έκρινε ως συνταγματικό, αν και όλοι σχεδόν οι συνταγματολόγοι το είχαν κρίνει αντισυνταγματικό. Πρόσφατη είναι και η απόφαση του ΣΤΕ για απόρριψη της διεκδίκησης του επιδόματος των 176 , με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι να απογοητευθούν, γιατί κάποιοι είχαν καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας.
6.      Δεν απορρίπτουμε τις προσφυγές, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι  να σας ενημερώσουμε από όλες τις πλευρές. Η μάχη θα κριθεί κυρίως από την αντίσταση στην πολιτική κατά των μνημονίων και από την ανατροπή της πολιτικής αυτής.
                           Από τη διοικούσα επιτροπή

Για το υπόδειγμα της ένστασης προς το ΤΠΔΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

5 σχόλια:

  1. ΑΝ παρετε λεφτά από τα δικαστήρια, γράψτε μου. Αν είναι αλήθεια-δεν έχω λόγους να μη σας πιστεύω- ότι η προσφυγή των δικηγόρων απορρίφθηκε και το πρώτο μνημόνιο κρίθηκε συνταγματικό,τότε παπάρια θα πάρουμε.Επειδη είχα κάνει προσφυγή για τα 176 ευρώ και είχα πληρώσει για πρωτοδικείο, εφετείο και ΣΤΕ, παρακαλώ με υπευθυνότητα να μας ενημερώσετε, αν υπάρχει ελπίδα και αν έχουν και άλλοι κλάδοι προσφυγή. Ακόμη αν μπορείτε να βρείτει κάποιον που ΄δεχεται ομαδική αγωγή και ομαδική πληρωμή και όχι ατομική. Ο νοών νοείτω. Ευχαριστώ. Δ.Κ, ΛΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ συναδελφε,
    Συμφωνω μαζί σου. Βλέπω όμως ότι και εσυ έπεσες θύμα του δικαστικού δρόμου των 176 ευρω!
    Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί συνάδελφοι που έχουν αυταπάτες για δικαστικές δικαιώσεις στα προβλήματα τους.
    Μου τα χαλάς όμως όταν λες ότι θέλεις ομαδική προσφυγή. Αρα έχεις ακόμα αυταπάτες αρκει να είναι δωρεαν!!!!!
    Γ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε από τη Λαμία, αν διαβάσεις προσεκτικά την ανακοίνωση του σωματείου μας, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες ότι μπορούμε να κερδίσουμε μέσω δικαστικής όδού.Είμαστε φειδωλοί για τις δικαστικές προσφυγές ,παρά τις αφορητες πιέσεις που δεχόμαστε από τους συναδέλφους. Στο παρελθόν καλλιεργήθηκαν αυταπάτες για τα 176 ευρώ, όπως πολύ ορθά το επισημαίνεις, και μάλιστα πολλοί ισχυρίζονταν ότι είχαν μπει στη τσέπη μας.Επιλέγουμε μία διαδικασία που δε θα επιβαρύνει τους συναδέλφους και θέλουμε να σας ενημερώσουμε με υπευθυνότητα για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι. Μακριά από μας η σιγουριά ότι θα κερδίσουμε δικαστικά. Δημιουργήσαμε το σωματείο για να μην αφήνει τίποτα ατο απυρόβλητο και για να μην χαϊδεύει την εξουσία. Για το σωματείο Τάσος Σταυρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφε κ. Σταυρόπουλε , σωστά τα λέτε με το εφάπαξ . Να γίνει πρώταη ένσταση στο ΤΠΔΥ. Μετά, ακολουθεί η προσφυγή. ¨ομως το αρχικό κόστος μιας προσφυγής μέσω δικηγορικού γραφείου και το ποσοστό που θα πάρει επί του ανκαθαρίστου αν υπάρξει μελλοντικά δικαίωση -πράγμα αμφίβολλο- πρέπει να διερευνηθεί εκ μέρους της Παν. Ένωσης Συν/χων Εκπαιδευτικών για να καταλάβουμε περί ποίου ποσού μιλούμε. Και ο καθένας ας το σκεφθεί κι ας πράξει. Μπορεί ναδοθεί κάποια απάντηση γι αυτό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν έχετε προσέξει την ημερομηνία του εγγράφου από το ΓΛΚ που ενημερώνει για την καινούργια παρακράτηση από τον Ιανουάριο 2013, είναι 4/2/13. και έχει περιθώρια προσφυγής 2 μήνες. Δηλαδή έχουμε χάσει το περιθώριο για την προσφυγή.
    Επίσης αν ξέρει κανείς μου απαντάει γιατί στην σύνταξη του Απριλίου έλειπαν άλλα 11,5 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή