ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

EΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 
Σε όσους  συνταξιούχους του Δημοσίου εργάζονται ή αυτοαπασχολούνται, μέχρι και τη συμπλήρωση του 53ου έτους της ηλικίας τους, αναστέλλεται η καταβολή της κύριας και των επικουρικών συντάξεων.
Μετά τη συμπλήρωση του 53 ου έτους της ηλικίας τους, περικόπτεται το 70% του ποσού τηςμηνιαίας ακαθάριστης κύριας σύνταξης (πλην της επικουρικής και του οικογενειακού επιδόματος-ΕΟΒ) που υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη (ΗΑΕ), όπως έχουν διαμορφωθείτην 31/12 του προηγούμενου έτους.
Το ανωτέρω όριο, προσαυξάνεται κατά 6 ημερομίσθια για κάθεπαιδί που δικαιούται οικογενειακή παροχή. Το ΗΑΕ με την 31/12/2011 ήταν 33,57 ευρώ, ενώ σήμερα είναι 26,18 ευρώ.
Εξαιρέσεις
Από τους ανωτέρω περιορισμούς εξαιρούνται:
-Όσοι απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
-Όσοι απασχολούνται με μειωμένο ωράριο εργασίας και μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα .
-Όσοι αυτασφαλίζονται καθώς και όσοι ασφαλίζονται υποχρεωτικά , λόγω της ιδιότητάς τους, σε ασφαλιστικό φορέα κύριας ασφάλισης χωρίς να ασκούν επάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου