ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Γερμανικό συνταξιοδοτικό ταμείο περιμένει να πέσουν κι άλλο οι τιμές των ακινήτων για να επενδύσει


"Mας ενδιαφέρει η ελληνική αγορά αλλά θα περιμένουμε να πέσουν και άλλο τιμές των ακινήτων". Αυτό ειπώθηκε σε γνωστό μεσιτικό γραφείο της συμπρωτεύουσας από τους εκπροσώπους Γερμανικού συνταξιοδοτικού ταμείου, με διαχειριζόμενα κεφάλαια άνω των 100 εκατ. ευρώ.
Στέλεχος του μεσιτικού γραφείου επιβεβαίωσε στο "R" τα παραπάνω, ενώ συμπλήρωσε ότι του ζητήθηκε να παραδώσει μελέτη με το σύνολο των ακινήτων της Ελλάδος που στην παρούσα φάση διατίθενται. Οπερ και εγένετο στα τέλη του 2012, ενώ το βασικότερο συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει τον τελευταίο χρόνο από 20% έως και 50%.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του fund στρέφεται αφ' ενός προς την αγορά εμπορικού κέντρου και αφ' ετέρου στην απόκτηση γης, για τη δημιουργία συγκροτήματος μικτής δόμησης, το οποίο δηλαδή θα περιλαμβάνει τόσο διαμερίσματα κατοικιών όσο και γραφεία και καταστήματα.
Ωστόσο, επεσήμανε η ίδια πηγή, μολονότι η αγορά έχει πλημμυρίσει από αδιάθετα ακίνητα η υπερφορολόγηση λειτουργεί ανασταλτικά. Ανέφερε δε μία περίπτωση που του έτυχε πρόσφατα με την πώληση ενός χώρου πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη συνολικής εκτάσεως 800 τ.μ. Οπως μας είπε ενώ η τιμή πώλησή του ήταν 200.000 ευρώ, η αντικειμενική του αξία ξεπερνούσε τις 650.000 ευρώ. Γεγονός που σημαίνει ότι η επιβάρυνση προς την εφορία (συμπεριλαμβανομένων της αμοιβής του μεσίτη και του συμβολαιογράφου) ανέρχεται σε 80.000 ευρώ. Ποσό που τελικά απέτρεψε τον επενδυτή από την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου