ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2012
Τον ακριβή αριθμό όλων των συνταξιούχων καθώς και των ποσών που καταβάλλουν κάθε μήνα στους ασφαλισμένους οι φορείς κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).
Με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα για το πλήθος των συνταξιούχων σε επίπεδο επικράτειας, ενώ από τις διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αποκτάται για πρώτη φορά εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος και ικανότητα αποτελεσματικού ελέγχου των διπλοσυνταξιούχων.
Ο υπουργός ενημερώθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστο Χάλαρη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για το έργο της συγκέντρωσης των συντάξεων από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια τους στο μεγάλο αυτό εθνικό εγχείρημα.
Όπως δήλωσε ο υπουργός:
«Επισκέφθηκα σήμερα την ΗΔΙΚΑ καθώς έχει αναλάβει ένα εθνικής σημασίας έργο για υλοποίηση. Ένα έργο που συνδέεται άρρηκτα όχι μόνο με την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας αλλά και με τη χρηματοδότησή της. Σήμερα, λίγες μέρες πριν την έλευση του Νέου Έτους, μπορώ να ανακοινώσω με ιδιαίτερη χαρά ότι η ΗΔΙΚΑ με τους υπαλλήλους της, κατάφερε να υλοποιήσει ένα πραγματικό άθλο. Μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με απόλυτη ακρίβεια σε ψηφιακή μορφή τα στοιχεία των 4.328.548 συντάξεων που αντιστοιχούν σε καταβολές 2.347.173.168 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία αυτά αφορούν 2.952.082 εκατομμύρια δικαιούχους (συνταξιούχους) και συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης.
Παράλληλα η ΗΔΙΚΑ είναι έτοιμη να διασυνδεθεί από 1/1/2013 με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές στο πλαίσιο του δικτύου Αριάδνη. Ειδικότερα η ΗΔΙΚΑ θα λαμβάνει περιοδικά πληροφόρηση για ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδονται στην επικράτεια, θα προχωρεί σε άμεση αναστολή των συντάξεων όταν παύουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα ενημερώνει τα αρμόδια ταμεία για την οριστική διακοπή. Τίθεται έτσι οριστικά τέλος στη γέννηση της παραβατικότητας που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στα ταμεία.
Η αιμορραγία θα σταματήσει να υπάρχει και θα επέλθει επιτέλους «νοικοκύρεμα» προς όφελος όλων μας. Και όλα αυτά γίνονται χωρίς ένα ευρώ δαπάνη για το δημόσιο, χωρίς πολυδάπανους διαγωνισμούς και χωρίς να μας το επιβάλει κανείς. Το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι κυρίως ηθικό.»
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ κ. Χρήστος Χάλαρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιτυχία του εγχειρήματος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική δέσμευση που υπήρξε από την πρώτη στιγμή από την ηγεσία του υπουργείου, όπως επίσης και στην τεράστια προσπάθεια των στελεχών της ΗΔΙΚΑ, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης και των ταμείων, πάντα με τη βοήθεια των εργαζομένων.
Η ΗΔΙΚΑ απέδειξε ότι παρά τα τεράστια κενά σε προσωπικό αποτελεί τον αξιόπιστο και αποτελεσματικό φορέα υποστήριξης της πολιτείας σε θέματα πληροφορικής στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην Υγεία.
Προχωρούμε άμεσα σε ταυτοποιήσεις και ελέγχους των στοιχείων και θα ολοκληρώσουμε τις αναγκαίες ενέργειες εντός του χρονοδιαγράμματος»


Το Διοικητικό Συμβούλιο  της ΗΔΙΚΑ

Πρόεδρος Γεώργιος Πάγκαλος
Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Χάλαρης
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας Τρύφωνας Γκινάλας
Ειδικός Επιστήμονας Κων/νος Τσαγκαρόπουλος
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων Θωμάς Μπουραντάς

1 σχόλιο:

  1. NA MΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΣΟΥΝ ΜΕ ΠΙΟ ΑΛΓΌΡΙΘΜΟ ΕΚΟΨΑΝ ΤΙς ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΑΜΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή