ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

15 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο Λυκειάρχης μετά απο 35 χρόνια δεν φτάνει μετά τις περικοπές ούτε το εφάπαξ του μόνιμου Επιλοχία !!!!

    Μπράβο ΕΛΛΑΔΑ
    Μπράβο ΑΔΕΔΥ
    Μπράβο στην ηγεσία των Ομοσπονδιών μας.
    Ντροπή σε μας που τα ανεχόμαστε ακόμα όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά ρε συνάδελφοι. Οσο είμαστε στην Υπηρεσία ξέραμε ότι υπήρχαν μεγάλες διαφορές στα μισθολόγια και παλέβαμε να ανέβουμε και εμείς.
    Στους συνταξιούχους όμως γιατί να εξακολουθούν αυτές οι ανισότητες;
    Λες και ο συνταξιούχος δικαστικός ,αξιοματικός ,εφοριακός γιατρός εργάζόμενος του ιδιωτικού τομέα η στις ΔΕΚΟ έχουν διαφορετικές ανάγκες. Δηλαδή θα πάρουν διαφορετκό γιαουρτάκι η γαλατάκι η φαρμακάκι; Τα εγγόνια τους έχουν διαφορετικές υποχρεώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Λυκειάρχης, φίλτατε, θα έχει βολευτεί με τα ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές του (αφού πρώτα θα τους έχει ¨στραβώσει¨ στη τάξη).
    Επίσης ποτέ δεν θα έσβησε φωτιές, ούτε θα μάζεψε σκουπίδια, ούτε θα έβγαλε τα REO στη θέση των τρόλει (κατά τη διάρκεια απεργιών των διαφόρων κοπριτών πρασινο-κόκκινων δημοσίων,,,,¨λειτουργών¨). Ποτέ επίσης δεν θα έλαξε σπίτι κάθε 2-3 χρόνια,,,ούτε βέβαια τα παιδιά του σχολείο.....ούτε βέβαια δέχθηκε να κάνει υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθεί,,,,
    Αυτά τα ολίγα,,,
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ζωή τα ίδια. Βλέπουμε τα δενδρα και ποτέ το δάσος!!
      Θα βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας και θα ξεχνάμε τους
      πραγματικά υπευθυνους για την κατάντια μας.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Συνταξιούχε Στρατιωτικέ ευτυχώς όλοι πήγαμε στο στρατό και ξέρουμε ποιοι έβγαζαν τις δουλειές και ποιοι ήταν αραχτοί δίνοντας εντολές κάνοντας πολλές φορές και κατάχρηση εξουσίας! Όσο για τα ιδιαίτερα, όσοι καθηγητές έκαναν, δεν έδιναν εντολές από την πολυθρόνα τους αλλά δούλευαν για να συπληρώσουν τους μισθούς πείνας.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  4. Οχι, φίλε μου.... βλέπουμε και τα δάση, ακόμη και τους δρυμούς...αλλά δεν ξεχνάμε το....γκαζόν και έτσι βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους...καθόσον δεν υπήρξαμε όλοι ΠΑΣΟΚ ( κατά το μέρος που με αφορά, δεν συνέφαγα ποτέ με τον κ. Πάγκαλο)
    Ο Απόστρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Υπερασπιστή εκείνων των καθηγητών οι οποίοι κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα (προφανώς εσύ δεν κάνεις ε??? lolol),ευχαριστώ πολύ. Τώρα πλέον καταλαβαίνω γιατί οι κακόμοιροι ήταν κουρασμένοι και αδιάφοροι στην Τάξη......κόπιαζαν στα "ιδιαίτερα" lolol....Στράβωναν τους μαθητές δηλαδή, αλλά με σχέδιο ...μειώσεως της ανεργείας και της πείνας τους....
    Καλέ μου φίλε, πες μου όμως σε παρακαλώ, αφού εμείς οι Αξιωματικοί καθόμαστε και αμοιβόμαστε αδρά, γιατί δεν ακολούθησες και εσύ αυτό το λειτούργημα?
    Μήπως δεν ήθελες τα 4 χρόνια μέσα στη Σχολή Ευελπίδων? Τις μεταθέσεις? Την αλλαγή σχολείων των παιδιών σου? Τη μη πληρωμή των υπερωριών ? Τη συχνή αλλαγή σπιτιού με τα νέα νοίκια? κλπ κλπ....
    Μπα σε κόβω για ανιδιοτελή ,,,,μάλλον φοβόσουν τότε?
    αααα και για να μη ξεχάσω,,,, ποιοι ¨έβγαζαν¨ τις δουλειές στο Στρατό, όπως αναφέρεις στο μήνυμά σου....grrrrrr τόσα χρόνια στο Στράτευμα δεν τους συνάντησα ποτέ lolol....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήρεμα σύντροφοι....!!!
    Ας μη τα βάζουμε με τους στρατιωτικούς.
    Μαγκιά τους αν κατάφεραν να κερδίσουν τόσα μεγάλα εφάπαξ.
    Εμείς οι καθηγητές αγωνιζόμασταν για εξίσωση όλων των μισθολογίων της ΑΔΕΔΥ....και έτσι καταφέραμε(!!!) να εξισωθούμε με τους δασκάλους...!!!
    Καλά να πάθουμε.
    Δεν μας φταίει κανένας, παρά μόνο ο εαυτός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύντροφοι το βρήκα !!!!
    Θα τα μοιράσουμε .....
    Από τη μια οι μισθοί των στρατιωτικών και τα εφάπαξ τους και από την άλλη οι μισθοί και τα "μαύρα" των καθηγητών...όλα δια δύο...ο υπαρκτός σοσιαλισμός στην πράξη,,,,τι λέτε? ουπς,,,, ξέχασα τους δασκάλους....ώπα αυτοί θα είναι λίγο πιο ίσοι από τους ίσους lololol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συναδελφοι,
    Ξεχάστε όλοι τα επιχειρήματα του κοινωνικού αυτοματισμου.
    Οσοι πιστεύετε ότι θα την γλιτώσετε είστε μακριά νυχτομένοι
    Οταν οι εν ενεργεία συναδελφοι θα πληρώνονται με 700 και 800 ευρω δεν μπορεί στους συνταξιούχους να δίνουν πάνω από 400!!
    Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα θα μας εξαθλιώσουν εντελώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το τσουχτερό κρύο και το χιονισμένο τοπίο συνθέτουν, κάτω από τις ασημένιες αχτίδες του φεγγαριού, ένα ιδανικό περιβάλλον για την θαλπωρή της συζυγικής κλίνης. Η ώρα είναι 03:30 όταν την ησυχία της νύχτας σκίζει το δαιμονισμένο κουδούνισμα του τηλεφώνου. Πετάγομαι και από την άλλη πλευρά η φωνή του διοικητή μου «Ξύπνα Θανάση, ντύσου, σου στέλνω το τζιπ και έλα να με βρεις στο Φυλάκιο 32, αυτοκτόνησε ο Παπαγεωργίου»
    Τρίτη νύχτα στα σκηνάκια και η βροχή δεν λέει να σταματήσει…περασμένα μεσάνυχτα και στη σκηνή μου μπαίνει ο Λοχαγός μου.. «κάπου κόπηκε η γραμμή.. πάρε την καναδέζα και φύγε να αποκαταστήσεις τη βλάβη». Σε λίγα λεπτά ξεκινάμε με καταρρακτώδη βροχή… η λάσπη αγκαλιάζει το όχημά μας και το ταξιδεύει ανεξέλεγκτα… ξαφνικά όλα γυρίζουν, μεταλλικοί ήχοι και εκκωφαντικοί γδούποι από ένα τρελό στροβίλισμα στο χρόνο και σε μια χαράδρα.. είμαι κτυπημένος στο κεφάλι και ο οδηγός μου μισολιπόθυμος.. «κύριε Αρχιλοχία»…. ψελλίζει..

    Βραχονησίδα…. είμαστε άπλυτοι αλλά το ηθικό μας υψηλό .. ακόμη τρεις μέρες και θα μας αντικαταστήσουν. Θα έρθει ο κολλητός μου ο Επιλοχίας Αργυρίου, είναι και καψούρης ανάθεμα τον. Ξαφνικά με ζητάνε στον ασύρματο. Είναι ο Υποδιοικητής μας. «Θα σε αλλάξουμε αύριο. Ο πατέρας σου έπαθε έμφραγμα και είναι στη Λάρισα στο νοσοκομείο».. Πέθανε όταν έφθασα στη μονάδα την άλλη μέρα. Αντίο πατέρα. Πρέπει να προλάβω τον τελευταίο ασπασμό.

    Το κλιμάκιο εκκαθάρισης ναρκοπεδίων έχει σχεδόν τελειώσει. Όλα πήγαν καλά ευτυχώς. Τους δίνω εντολή να τα μαζεύουν σιγά σιγά για να γυρίσουμε πίσω στην έδρα, όταν ακούμε ξαφνικά έναν ξερό ήχο έκρηξης, κάπου 800 μ στα δεξιά μας. Ο οδηγός μου έχει σανιδώσει το τζιπ και όταν φθάνουμε αντικρίζουμε το διαμελισμένο κορμί ενός λαθρομετανάστη και άλλα τρία άτομα να στέκονται «κόκαλο»μέσα στο ναρκοπέδιο…

    Ο Στρατιώτης Αθανασόπουλος είναι ο καλύτερος οδηγός της Ίλης μου. Στα χέρια του το θηρίο των 40 τόνων μοιάζει με κατσαριδάκι. Ο Λοχίας Βαρδάκης ο καλύτερος πυροβολητής μου. Ετοιμαζόμαστε για βολές εν κινήσει, όλα είναι άψογα… το άρμα σε κάθε σαμαράκι του αρματόδρομου απογειώνεται….έχουμε ρίξει 3 βλήματα.. το τέταρτο και τελευταίο καθυστερεί.. ο κινητήρας βρυχάται και οι εξατμίσεις ξερνάνε μαύρο καπνό.. γυρίζω να δω μέσα στον πύργο γιατί καθυστερεί ο Βαρδάκης και τον «ακούω» με τα μάτια μου μέσα σε καπνούς πυρίτιδας να σφαδάζει με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο... το πόδι του έχει μπλοκαριστεί στο κλείστρο του πυροβόλου και στα μέταλλα του πύργου και του σκάφους. Μια μάζα από κορδόνια, δέρμα αρβύλας και κρέατος είναι οι μάρτυρες της κακοτυχίας του. … Έχασε το πόδι του. Ο καλύτερος πυροβολητής μου.

    Οι τρεις άντρες μου είναι τυλιγμένοι με κουβέρτες γιατί η υγρασία πιρουνιάζει τα κορμιά μας. Η ενέδρα μας δεν έπιασε κανέναν λαθρομετανάστη όλο το βράδυ. Σε λίγο ξημερώνει και το πρωί έχω απαλλαγή για να πάω στη σχολική γιορτή του γιου μου. «Άντε μάγκες μαζέψτε τα, έχουμε 45 λεπτά μέχρι το Τάγμα και δεν θέλω να αργήσω. Ο μικρός μου κάνει σκετσάκι στη σχολική γιορτή και του υποσχέθηκα ότι θα πάω. Όλη τη βδομάδα μάθαινε τα λόγια του».Όπου νάναι θα έρθει το τζιπ να μας πάρει. «Κύριε Γιαννίτση, κοιτάξτε εκεί!» …καμιά εξηνταριά λαθρομετανάστες κατεβαίνουν την πλαγιά.. τι θα κάνουμε; .. «Πάρτε θέσεις, έρχονται προς τα εδώ, στο μονοπάτι. Δεν μπορούμε να φύγουμε. Πρέπει να τους συλλάβουμε». Σε 25 λεπτά 48 αλλοδαποί κάθονται οκλαδόν μπροστά στις κάνες των όπλων μας. Μια γυναίκα βογγάει με την κοιλιά της φουσκωμένη στον ένατο μήνα. Το τζίπ έφθασε και χωρίς δεύτερη σκέψη την βάζω μέσα μαζί με τον συνοδηγό και τον άντρα της για το νοσοκομείο. Ο σε λίγες ώρες πατέρας έσκυψε να μου φιλήσει το χέρι. Το επόμενο όχημα ήρθε από το Τάγμα σε μια ώρα περίπου. Έφθασα στο σχολείο άπλυτος και αλαφιασμένος και χώθηκα σε μια καρέκλα που μου είχε κρατήσει η γυναίκα μου. «Το παιδί τα είπε μια χαρά τα λόγια του» μου ψιθύρισε στο αυτί. Ο γιός μου πίσω στο βάθος της αυτοσχέδιας σκηνής της σχολικής γιορτής με κοίταζε στα μάτια με απορία και θλίψη. Πάλι δεν πρόλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΧΟΛΙΟ: Ακόμη ένας νεκρός στις "αντιπαραγωγικές" Ένοπλες Δυνάμεις. Οι ΕΔ και τα ΣΑ είναι από τις ελάχιστες κοινωνικές ομάδες που θρηνούν θύματα εν καιρώ ειρήνης στην εκτέλεση του καθήκοντος για την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια των πολιτών (και των βουλευτών).
    Τι δεν καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε, καλά τα λες για τις ενοπλες δυνάμεις. Θα ήθελα να γράψεις και κάτι για τους εργάτες που εν καιρώ ειρήνης σκοτώνονται στα εργοστάσια.Διάβασες πουθενά γιά αυτό;
    Νεκρός εργάτης από έκρηξη στα Οινόφυτα

    Τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι στο εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλων "Χαλκόρ" στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

    Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, όταν εξερράγη στα χέρια του ένας παλιός όλμος τον οποίο προσπαθούσε να κόψει με τροχό. Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό ερευνά το Α.Τ. Σχηματαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .............''Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, όταν εξερράγη στα χέρια του ένας παλιός όλμος τον οποίο προσπαθούσε να κόψει με τροχό. Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό ερευνά το Α.Τ. Σχηματαρίου.''

    χχχμμμ...... Τι ακριβώς δουλειά είχε με την οβίδα όλμου ο..εργάτης???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε . Τι θέλεις να πεις;
    Διάβασε την είδηση και τουλάχιστον λίγο σεβασμό στην οικογένεια του.


    Η έκρηξη έγινε στον περίβολο του εργοστασίου «Χαλκόρ» του ομίλου Στασινόπουλου, στα Οινόφυτα. Ο εργάτης επεξεργαζόταν εκείνη την ώρα παρτίδα από «επιστροφές του στρατού», δηλαδή διάφορα υλικά που περιέχουν ορείχαλκο και χαλκό και τα οποία μετά τη διαλογή λιώνονται στο χυτήριο της «Χαλκόρ». Συνάδελφοί του, γνώστες της διαδικασίας, είπαν στον «902» ότι προφανώς σε κάποιο από τα βλήματα που έφτασαν με τη συγκεκριμένη παρτίδα υπήρχαν υπόλοιπα πυρίτιδας. Η έκρηξη ήταν μεγάλη και απ' αυτήν διαμελίστηκε ο εργάτης.

    Το γεγονός ότι προκλήθηκε έκρηξη σε μια παρτίδα που τυπικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εκρηκτικές ύλες, κινητοποίησε την αρμόδια υπηρεσία του στρατού που έφτασε στο χώρο. Η σορός του εργάτη μεταφέρθηκε τελικά στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου μετά τις 3 το μεσημέρι κι αφού πρώτα είχε διασφαλιστεί ότι στο χώρο δεν υπάρχουν άλλα πυρομαχικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή