ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΣΚΛΗΣΗ SOS

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ      ΑΘΗΝΑ  19.11.2012 
               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- πρόσκληση  σε σύσκεψη.
·        Η  τρικομματική  κυβέρνηση  Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την πολιτική της εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας  και των συνταξιούχων. Αυτό ανέλαβε να κάνει με εντολή της Ε. Ε και ΔΝΤ  και αυτό κάνει. Υπηρετεί με συνέπεια την πολιτική καταστροφής του λαού και της εκποίησης της δημόσιας  περιουσίας , συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ και τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
·        Η ανατροπή  αυτής της πολιτικής  και η εκδίωξης της τρόικας από  τη χώρας μας απαιτεί συντονισμένους απεργιακούς – πολιτικούς αγώνες  με άμεσο στόχο την την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας που τώρα βρίσκεται στα χέρια των τραπεζιτών της Ε.Ε. Αν αυτή η πολιτική δεν ανατραπεί , θα συνεχισθούν οι περικοπές σε μισθούς , συντάξεις, υγεία και πρόνοια.
·        Με τις νέες περικοπές  οι συντάξεις θα υποστούν νέα μεγάλη μείωση που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη από την αύξηση της παρακράτησης από το νέο φορολογικό νόμο. Επισημαίνουμε ότι η περικοπή  θα γίνει στο σύνολο των μεικτών συντάξιμων αποδοχών( κύρια σύνταξη + ΤΕΑΔΥ+ΜΤΠΥ). Στο  ΕΦΑΠΑΞ  γίνεται συμμέτοχος το κράτος, αφού στο ήδη μειωμένο προστίθεται  η νέα περικοπή κατά 22.6%. Έτσι  «επιτυγχάνεται»  ο στόχος της τρόικας που απαιτούσε μείωση του εφάπαξ κατά 50%.
·        Η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   καταγγέλλει  την πολιτική εξόντωσης των συνταξιούχων, αλλά αυτό δε φτάνει. Απαιτείται εδώ και τώρα συντονισμός όλων των σωματείων των εργαζομένων  και των συνταξιούχων από τα κάτω με αίτημα να ανατραπεί η κυβέρνηση τώρα και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική προς όφελος του λαού. Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Οι κλαδικοί αγώνες, οι ασυντόνιστες κινητοποιήσεις κατά κλάδο δεν μπορούν να σηκώσουν  το βάρος της ανατροπής μιας πολιτικής που μας γυρίζει στον καπιταλισμό του 19ου αιώνα. Ο συντονισμός δεν είναι εύκολος, γιατί ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δυστυχώς με τη στάση τους είναι μέρος του προβλήματος και μέχρι τώρα αποφεύγουν να κάνουν το αυτονόητο. Ούτε εμείς πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες και να απαιτούμε πως ο συνομιλητής της  Μέρκελ  Παναγόπουλο  που άφησε  τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας επί  9 μήνες στην τύχη  τους  θα μπει μπροστά σε τέτοιους αγώνες. 
·        Η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   καλεί σε πρώτη συνέλευση τους συναδέλφους την Κυριακή,  25 Νοεμβρίου  2012, στα γραφεία της ΔΟΕ, ώρα 10.00.(  ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ  15α, 3ος  όροφος).
                                    Από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή
·                Τάσος Σταυρόπουλος,      210-6444768,6944-554161,   tasstavro@ath.forthnet.gr
·                Ροζίτα Σουραή, 6977-350521, rosai@pathfinder.gr 
·                Πόπη Μαζοκόπου, 210-2019567, 6976-777815
·                Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, 6984-612185, takgiannak@hotmail.com
·                Σταύρος Κωστόπουλος, 6944-711798, skostopls@yahoo.gr
·        Νέα και ανακοινώσεις των Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών μπορείτε να βρείτε στο :
·         http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/
·        mail  syntaxekpedeftikoi@gmail.com                        

2 σχόλια:

  1. καλη επιτυχία συνάδελφοι στη σημερινή σας συγκέντρωση.Οφείλω να σας συγχαρώ για την ανακοίνωση σχετικά με το καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος σήμερα.Πρέπει να λέγονται έξω από τα δόντια μερικά πράγματα και να μην καλύπτουμε τους Παναγόπουλους. Υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας και ελπίζω το σωματείο μας να μην ταυτισθεί ποτέ με τους εργατοπατέρες. Σας παρακολουθώ, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω από την Αλεξανδρούπολη.Καλό είναι να γράφετε σε ποια κατάσταση μας είχαν οδηγήσει οι κυβερνώντες και πως γινόταν να παίρνουν υπερδιπλάσιο εφαπαξ άλλοι υπάλληλοιή δεκαπλάσιο οι υπάλληλοι της Βουλής και να μαθαίνουμε τώρα.ΔΕν έχω με τους υπαλλήλους εκείνους που ήταν ευνοημένοι, αλλά διάολε ας μάθουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για μια τέτοια πολιτική.Γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα αδεδυ -ολμε δε μας έλεγαν τίποτα. Ν.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε από τον Αύγουστο του 2012 εκτός υπηρεσίας και περιμένουμε να πάρουμε τη βασική σύνταξη. Αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουμε τις καταθέσεις της ζωής μας και μπορούμε να περνάμε ; Ντροπή σε όλους από τη μία κόβουν τις συντάξεις , κόβουν το εφάπαξ και από την άλλη μας έχουν στην αναμονή τόσους μήνες για να πάρουμε τη βασική με αποτέλεσμα να είμαστε στα όρια της εξαθλίωσης. Πρέπει να γίνουν έντονες διαμαρτυρίες από εσάς και από όλους μας σε αυτούς που μας οδήγησαν και μας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση και ταπείνωση. Ντροπή τους για την αυτή μας την αντιμετώπιση , όπου οι περισσότεροι από αυτούς έμαθαν γράμματα από εμάς τους Δασκάλους – Καθηγητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή