ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

ΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ

Δραματικές εξελίξεις συντελούνται στον μεγαλύτερο φορέα παροχής υπηρεσιών Υγείας.
Τρία Ταμεία τραπεζών (ΤΑΥΤΕΚΩ) ζητούν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κάνοντας χρήση πρόσφατης τροπολογίας Λοβέρδου (Νόμος 4075/2012).
Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Εργασίας κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη και αφορά τα Ταμεία των τραπεζών ΕΤΒΑ (ΤΑΠ – ΕΤΒΑ), Εθνικής (ΤΑΠ – ΕΤΕ) και των Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές (ΤΑΠΤΠΓΑΕ), τα οποία υπάγονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ.
Για την αποχώρησή τους από τον ΕΟΠΥΥ, τα διοικητικά συμβούλια των εν λόγω Ταμείων επικαλέστηκαν την 324/2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Με την έγκριση της απόφασης, αναστέλλεται η από 31 Δεκεμβρίου 2012 ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας και τη μετατροπή τους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
ΕΤΑΑ
Σε ανάλογη ενέργεια προχωρεί και το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).
Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, αποφάσισε στις 26 Απριλίου την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 44 του νόμου 4075/2012, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε τομείς Υγείας να εξαιρούνται από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.
Στο πλαίσιο της απόφασής του, κάλεσε τους επιστημονικούς συλλόγους των ασφαλισμένων να αποφασίσει περί της ένταξης ή μη. Στο σύνολό τους, οι Σύλλογοι έχουν αποφασίσει την εξαίρεσή τους.
Εκκρεμεί η σύνταξη αναλογιστικής μελέτης, ώστε να ληφθεί η απόφαση εξαίρεσης από τον ΕΟΠΥΥ πριν τις 31 Δεκεμβρίου.
Στις 31 Μαΐου, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της λειτουργίας των Τομέων Υγείας του Ταμείου με το ήδη υπάρχον καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου