ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΑΔΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ   ΕΡΓΑΣΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β'
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ         : Σταδίου 29
ΤΑΧ.   ΚΩΔΙΚΑΣ    101   10
ΤΕΕΕΡΑΧ :2103368148
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   Π.Καρτσακλή
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2103368150

Αθήνα, 9/5/2012
Αριθ. Πρωτ.Φ.20101/8296/277
ΠΡΟΣ : ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Τ.Ε.Α.Δ.Υ) ΤΟΜΕΑΣ   ΤΕΑΠΟΚΑ
Τμήμα Απονομής Επικουρικής Σύνταξης Λ. Αλεξάνδρας 34 114 73 Αθήνα

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 6 του ν.4051/2012»
Σε απάντηση του με αρ.πρωτ.28983/7319/30.3.2012 εγγράφου σας, και  όσον αφορά τα θιγόμενα σε αυτό θέματα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Ι. Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν.4051/12 (Α'40) προβλέπεται ποσοστιαία μείωση, από 1-1-2012. στα ποσά των μηνιαίων επικουρικών συντάξεων που καταβάλλονται από συγκεκριμένους φορείς επικουρικής ασφάλισης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μεταξύ των οποίων το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι Τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ».
Συγκεκριμένα, οι καταβαλλόμενες από τους ανωτέρω φορείς επικουρικής ασφάλισης μηνιαίες επικουρικές συντάξεις μειώνονται από 1.1.2012, ως εξής:
> Οι συντάξεις έως 250 ευρώ,  κατά ποσοστό   10%  στο συνολικό ποσό. Το ποσό της
σύνταξης μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 200 ευρώ.
> Οι συντάξεις από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ, κατά ποσοστό 15% στο συνολικό
ποσό. Το ποσό της μηνιαίας σύνταξης μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται
του ποσού των 225 ευρώ.
> Οι συντάξεις από 300,01 ευρώ και άνω, κατά ποσοστό 20% στο συνολικό ποσό. Το
ποσό της μηνιαίας σύνταξης μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού
των 255 ευρώ.
Για τις ανωτέρω μειώσεις λαμβάνεται υπόψη το ποσό της καταβλητέας την 1.1.2012 επικουρικής σύνταξης. Λαμβάνεται δηλαδή υπόψη το ακαθάριστο ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την τυχόν παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης της παρ. 13 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 (Α' 152) και τις μειώσεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του ν. 4024/2011 (Α' 226), όπου αυτές προβλέπονται.

6 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΝΕΦΟ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΕΑΔΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΣΕΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΤΑΝΕ ΣΕ ΜΑΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 17-6-2012 ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΑΤΕ ΚΑΙ ΡΑΒΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ Κ.Λ.Π. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ..........ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.... ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΟΣΤΕ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΤΕ ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΤΕ
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΤΕΤΕ;
    ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ
    Το μέρισμα του ΜΤΠΥ
    Την επικουρική του ΤΕΑΔΥ
    Μα πόσο μ....ς είστε!!!
    Αυτά ξεχάστε τα!!!
    Ζώα, μαστίγιο χρειάζεστε, όχι σύνταξη
    ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός ένα χρόνο και παρατηρώ συνεχώς τις μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξιμων αποδοχών μας.Έχοντας ανατρέξει στα οικονομικά αρχεία της υπηρεσίας μου και έχοντας ενημερωθεί από δημόσια τράπεζα για τα ισχύοντα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων από το χρόνο διορισμού μου μέχρι την ημερομηνία αποχώρησης, διαπίστωσα τη ληστρική επιδρομή που γίνεται στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.Τα όσα λέγονται για υπεραυξημένα ποσά, από 22% και πάνω είναι παραμύθι για τον κλάδο μας.Όπου ισχύει αυτό, γιατί σε κάποιους κλάδους ισχύει, να γίνουν περικοπές.Αν ζω μέχρι να πάρω τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, με τα στοιχεία που διαθέτω και είναι απολύτως έγκυρα,θα υποβάλω αγωγή κατά των ταμείων διεκδικώντας αυτά που πραγματικά μου αναλογούν.Έχοντας βέβαια υπόψη μου και την οικονομική κρίση της χώρας θα ζητώ τα ελλείματα να καλυφθούν από τις δημεύσεις των περιουσιών των ΜΕΛΏΝ των Δ.Σ των ταμείων και των πολιτικών τους επικεφαλής, που επένδυσαν τα χρήματα των ταμείων στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα.Αν αυτά δεν επαρκούν υπάρχει και η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των ταμείων, που στην ουσία είναι δικιά μας.Όσοι ήδη έχετε πάρει το εφάπαξ και τα ταμεία με περικοπές απορώ γιατί είστε αδρανοποιημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι που είσαι τόσο ενημερωμένος.Είμαι και εγώ συνταξιούχος καθηγήτρια.Ισως μαζευτούμε αρκετοί να κάνουμε μαζικές αγωγές.Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή