ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

             ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ     ΑΘΗΝΑ 7.3.2012                                    

                               ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
·        Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όρια . Αφού πρώτα παίρνει μέτρα , για να αρπάξει τα χρήματα των ασφαλιστικών μας ταμείων, μετά μειώνει τις συντάξεις με το πρόσχημα ότι τα ταμεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
·        Η  αρχή έγινε με την υποχρεωτική  και άτοκη κατάθεση των χρημάτων μας στην τράπεζα της Ελλάδας.  Μετά  με την υποχρεωτική  αγορά μετοχών, με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΔΕΔΥ και των αιρετών εκπροσώπων μας.  Μετά έρχεται η συγχώνευση του Κουτρουμάνη ,για να  καλύψει τα ελλειμματικά ταμεία και να διαλύσει τα υγιή ,  και τώρα το κούρεμα των ομολόγων, αφού έδωσε το δικαίωμα στη τράπεζα της Ελλάδας να μετατρέπει τις υποχρεωτικές καταθέσεις των ταμείων  μας σε ομόλογα, το 80%, χωρίς να ερωτώνται οι διοικήσεις των ταμείων.
·        Οι συνταξιούχοι καλούν τις διοικήσεις των ταμείων να μην τολμήσουν να συναινέσουν στο κούρεμα των ομολόγων. Θα τις θεωρήσουν υπεύθυνες  και θα κάνουν το παν, για   να λογοδοτήσουν μια μέρα και να πληρώσουν για το έγκλημα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης. Οι συνταξιούχοι δε θα αφήσουν κανένα ατιμώρητο για το έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος του μόχθου των εργαζομένων.  Όσο για τον κ. Κουτρουμάνη, τον «εκπρόσωπο» των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία  , ελπίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός   θα τον τιμήσει στις προσεχείς εκλογές, όπως πρέπει, για τις «προσφερθείσες υπηρεσίες του» στους συνταξιούχους.
·        Η καταλήστευση των ταμείων είναι μια συνειδητή πολιτική και έχει όνομα. Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι  και οι συνταξιούχοι να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Διαφορετικά δεν υπάρχει ελπίδα.
·        Σήμερα , Τετάρτη ,7/3 , ώρα 12.00, όλοι  ΣΤΑΔΊΟΥ 24, για να εμποδίσουμε τις διοικήσεις των ταμείων μας   να τα χρεοκοπήσουν. Για να μην περάσει η κυβερνητική πολιτική.
                               Από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή
     Τάσος   Σταυρόπουλος,               210-6444768,6944-554161,   tasstavro@ath.forthnet.gr  
     Ροζίτα Σουραή, 6977-350521, rosai@pathfinder.gr 
     Πόπη Μαζοκόπου, 210-2019567, 6976-777815
     Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, 6984-612185, takgiannak@hotmail.com
     Σταύρος Κωστόπουλος, 6944-711798, bikostop@ath.forthnet.gr 
·         Νέα και ανακοινώσεις των Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών μπορείτε να βρείτε στο :
·          http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,   mail:  syntaxekpedeftikoi@gmail.com

7 σχόλια:

  1. Ορισμένοι συνδικαλισταράδες της ΑΔΕΔΥ , ενώ είναι και αυτοί ηθικοί αυτουργοί της πατροκτονίας των Ταμείων χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα που αυτά μένουν ορφανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΔΕΔΥ καλά κάνει και παίζει σε βάρος των εργαζομένων. το ίδιο και οι αιρετοί εκπρόσωποί μας.Εμείς γιατί ψηφίζουμε τους ίδιους; Για την ιστορία θα θέλαμε να μάθουμε ποιοί εκπαιδετικοί υπηρέτησαν ως αιρετοί στα ταμεία μας και ποιοί ως διορισμένοι από την κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς που να διαφώνησε με το τζογάρισμα των χρημάτων μας στο χρηματιστήριο; ή υπήρχε ομοφωνία; παρακαλώ να δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών των διοικητικών συμβουλίων των ταμείων που συμφώνησαν με το κούρεμα των χρημάτων. Γιατί μπορεί να δοθεί κάποτε η ευκαιρία να πληρώσουν για το κακό που μας έκαναν. Γιατί μου τρώνε τους κόπους μου; δεν πρέπει να πληρώσει κάποιος. Με ενοχλεί και μου ανεβάζει την πίεση ο Βενιζέλος. Λυπηθείτε με.

    Συνταξιούχος που υπηρέτησε 35 χρόνια πλήρη, χωρίς στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμο των 7,51

      Αγαπητέ συνάδελφε , κατανοούμε την αγανάκτηση σου.
      Γνωρίζεις βεβαίως ότι στον ισχυρισμό : ‘όλοι οι εκπρόσωποι στα ΔΣ των ταμείων είναι λαμόγια’ η απάντηση είναι ότι αυτή η άποψη είναι ισοπεδωτική και αδικείι κάποιους.
      Από την άλλη η απαίτηση: ‘ όλα στο φως με ονόματα και διευθύνσεις’ θυμίζει τις αυταπάτες των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής.
      Δυστυχώς το θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων είναι βαθιά πολιτικό και συνδέεται άμεσα με τους κοινωνικούς συσχετισμούς όπως έχουμε αναλύσει στο άρθρο ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στη σελίδα μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ.
      Εδώ ακόμα, όπως λες, οι συσχετισμοί ,οι σχεδιασμοί και η δομή του συνδικαλιστικού κινήματος εξακολουθούν να είναι τραγικά αναντίστοιχοι με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των καιρών.

      Διαγραφή
  3. Να συμφωνήσω ότι είναι ισοπεδωτική η κριτική του συναδέλφου για το συνδικαλιστικό κίνημα. Να συμφωνήσω ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά πως συμβαίνει επί 30 χρόνια στην ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να είναι οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ. Να θυμηθώ τον Ραυτόπουλο, τον Πολυζωγόπουλο, τον Παναγόπουλο;Εκπρόσωποι των εργαζομένων ήταν ή εκπρόσωποι της κύβέρνησης στους εργαζόμενους.Στο ταμειο Αρωγής ήταν κάποτε πρόεδρος ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ τώρα Σακαλίδης Θεόφιλος ο οποίος κάθε μέρα έλεγε πόσα εκατομμύρια πρόσθετε στο ταμείο μας από την άνοδο του χρηματιστηρίου. Μετά τι έγινε; ούτε μια συγνώμη για το μεγάλο φαγοπότι; ποιοι συνηργησαν σε αυτό το έγκλημα; ποιοι έλεγαν με ύφος καρδιναλίου ότιη άνοδος του χρηματιστηρίου αντανακλά το σφυγμό της Ελληνικής οικονομίας. Γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα δεν ύψωσε φωνή διαμαρτυρίας. όλοι ήταν ανεπαρκείς; συγνώμη, αλλά πρέπει να πω κάπου τον πόνο μου.Μέχρι να εκδηλώσω την οργή μου και τότε τα τσεκούρια που βγήκαν στην ΑΡΓΕΤΙΝΉ θα τα κρατάω και εγώ σε λίγο. Συνταξιούχος με 35 χρόνια +2 στρατός, για να μπορει να μου κόβει κάθε μήνα ο Βενιζέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοίσυνάδελφοι θα ήθελα να εξετάσετε, αν μπορώ να προσφύγω στα δικαστήρια για την απάτη του Δημοσίου σε βάρος μου.Η περίπτωσή μου δεν είναι μοναδική αφορά και άλλους.έφυγα πριν 4χρόνια με 30 χρόνια δημόσια. Είμαι διορισμένος πριν το 1983 και εξαγόρισα 5 χρόνια ΙΚΑ, δούλευα σε φροντιστήρια, και 19 μήνες στρατό, για να συνταξιοδοτηθώ με 37 χρόνια. Πληρώνω ακόμη 86€ το μήνα και η παραπάνω σύνταξη που πήρα, τώρα με τις μειώσεις που έχω κάθε μήνα, έχει εξανεμισθεί. Πήγα στο Γ.Λ και ζήτησα να σταματήσει η παρακράτηση και να γίνει νέος υπολογισμός της σύνταξης με λιγότερα χρόνια και μου είπαν δεν γίνεται. Αφορά πολλούς συναδέλφους. Αισθάνομαι απατημένος και δαρμένος. Ρωτήστε του νομικούς σας και ενημερώστε μέσω της ιστοσελίδας σας . Είναι πολλοί συνάδελφοι στην ίδια κατηγορία με μένα. Η γυναίκα μου έφυγε με 31 χρόνια και όπου νάναι θα παίρνουμε την ίδια σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι του σωματείου μας, είναι πολλοί απατημένοι και δαρμένοι. Και ε΄γω πλήρωσα την προυπηρεσία μου στο ΙΚΑ. Δούλευα φροντιστήρια, πλήρωνα την ανώτατη κλάση του ΙΚΑ, ξαναπλήρωσα στο δημόσιο και πληρώνω ακόμη για να πάρω σύνταξη με 37 χρόνια και έρχεται το γαμημένο κράτος και σου λέει είσαι μαλάκας που πλήρωσες και σου παίρνω πίσω τη σύνταξή σου ,αλλά εσύ σα μαλάκας πλήρωνε ακόμη για τηνεξαγορά που έκανες. Και έχεις τον εργατοπατέρα Κουτρουμάνη να σου λέει , παίρνω μέτρα για να σου εξασφαλίζω τη σύνταξη. 'Ελεος , μου έρχεται κάθε μέρα που τον βλέπω να σπάσω την τηλεόραση. Κάντε κάτι ,είναι μεγάλη αδικία. Να πληρώνεις και να μην έχεις κανένα κέρδος. Στο σχολείο που ήμουνα συμβούλευα και άλλους να εξαγοράσουν το ΙΚΑ, γιατί συνέφερε. Δεν έχω μάτια να αντικρύσω τους συναδέλφους μου στο σχολείο.Κάντε κάτι.Η αδικία είναι μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι τρίτεκνη, έφυγα με 27 χρόνια καί51 ετών.Δασκάλα.Τώρα το κράτος αποφάσισε ή καλύτερα οι Αλ. Καπόνε Βενιζέλος- Κουτρουμάνης να μου κόψουν 40% για το ποσό πάνω από 1000 Ευρώ μικτά, γιατί είμαι κάτω από 55. Ναι αλλά όταν έφευγα δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Αν ίσχυε δε θα έφευγα. Αυτή η απάτη δεν προσβάλλεται δικαστικά, επειδή έχει αναδρομική ισχύ; Αφορά πολλές συναδέλφισσες. Παράκληση να το εξετάσετε από νομικής πλευράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή