ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ

Nέο μαχαίρι από 10%-20% στις επικουρικές συντάξεις πάνω από 200 ευρώ φέρνει το νέο Μνημόνιο ενώ μείωση κατά 20% θα γίνει και στις κύριες συντάξεις άνω των 1300 ευρώ σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και στην πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία, με αναδρομική ισχύ από 1-1-2012. Παράλληλα μέχρι την άνοιξη θα γίνουν νέες περικοπές στα εφάπαξ του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
Με στόχο να εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ, όπως απορρέει από τη νέα δανειακή σύμβαση, στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο όσον αφορά τις κύριες συντάξεις συμφωνήθηκε:
n Ποσό 50 εκατ. ευρώ να προέλθει από τη μείωση κατά 7% των συντάξεων του ΝΑΤ.
n Ποσό 50 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 20% των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ (σ.σ. για το τμήμα της σύνταξης άνω των 1.300) για τους συνταξιούχους των Ταμείων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά.), των τραπεζών και της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η περικοπή θα έχει αναδρομική ισχύ από 1-1-2012.
Οσον αφορά τις επικουρικές, υπάρχουν δύο σενάρια με στόχο να περικοπουν τα 200 εκατ. Το πρώτο προβλέπει μείωση κατά 15% για συντάξεις από 200 έως 300 ευρώ και κατά 20% για συντάξεις από 300 και άνω. Η μείωση αυτή θα αφορά μόνο τα ελλειμματικά επικουρικά ταμεία. Για τις επικουρικές κάτω των 200 δεν θα υπάρξει μείωση (σ.σ. το 25% των επικουρικών του ΙΚΑ, δηλαδή του μεγαλύτερου επικουρικού ταμείου, είναι κάτω των 150). Ενα εναλλακτικό σενάριο προβλέπει μείωση κατά 10% για επικουρικές από 250 έως 300 ευρώ και 20% για 300 και άνω, με τη διαφορά ότι οι μειώσεις αυτές θα αφορούν όλα τα επικουρικά ταμεία. Κι εδώ η περικοπή θα έχει αναδρομική ισχύ από 1-1-2012. Η μείωση των επικουρικών θα αφορά νυν και νέους συνταξιούχους και θα συνοδευτεί με την πλήρη ενοποίηση, διοικητική και ασφαλιστική, των 5 ταμείων επικουρικής ασφάλισης μισθωτών (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΙΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΤ) και των αντίστοιχων κλάδων και αυτοτελών τομέων.

ΜΕΛΕΤΗ. Η ενοποίηση προβλέπεται να γίνει την 1/7/2012 και αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση της σχετικής αναλογιστικής μελέτης. Παράλληλα:
n Θα ακολουθήσει και μείωση του διοικητικού προσωπικού στο νέο ενιαίο Ταμείο κατά τουλάχιστον 30%.
n Για τους νέους συνταξιούχους θα υπάρξει και αλλαγή του συστήματος επικουρικής ασφάλισης, καθώς θα μετατραπεί σε σύστημα καθορισμένων εισφορών (από καθορισμένων παροχών που είναι σήμερα) προκειμένου «να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία». Ετσι, η ατομική σύνταξη θα υπολογίζεται με βάση:
Α) ένα θεωρητικό ποσοστό απόδοσης το οποίο σχετίζεται με τον ρυθμό αύξησης του μισθολογικού κόστους των ασφαλισμένων,
Β) έναν παράγοντα αειφορίας, ο οποίος αναπροσαρμόζει τις παροχές ώστε να εξαλείφει αμέσως τυχόν μελλοντικές ανισορροπίες αν προκύψουν.

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ. Εξάλλου, θα πρέπει να τονιστεί ότι θα υπάρξει παρέμβαση εντός του πρώτου τριμήνου του έτους στα Ταμεία εφάπαξ. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές, η κυβέρνηση θα εντοπίσει τα Ταμεία για τα οποία τα εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν και θα αναπροσαρμόσει τις πληρωμές. Στο κείμενο δεν προβλέπεται μείωση για τους νέους ασφαλισμένους. Περιγράφεται αναδρομική επιστροφή των ήδη καταβαλλόμενων ποσών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις θα κυμαίνονται από 20% έως και 50%.

4 σχόλια:

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
    Αυτοί είναι ψυχροί εκτελεστές και δολοφόνοι.
    Είναι ικανοί να αρχίσουν να παρακρατούν από τις συντάξεις αναδρομικά το εφάπαξ που έχουμε πάρει!!!
    Ποιο ΔΣ του ΤΠΔΥ και ποιοι εκπρόσωποι μας θα δεχτούν και παραπέρα μειώσεις στα χρήματά μας;
    Δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν!!
    Πρέπει η προσωρινή επιτροπή να ορίσει συγκέντρωση στο Ταμείο η στο Υπουργείο να την προετοιμάσει και να κατέβουμε όλοι.
    Θέλουμε όλο το ΕΦΑΠΑΞ μας που είναι και από τα μικρότερα άλλων και θέλουμε την εγγύηση του κράτους με δανειοδότηση .
    Εδώ εγγυήθηκε τα χαμόγια της proton bank και τους παρόχους του ηλεκτρικού ρεύματος που τα φάγανε. Ας μην μιλήσουμε για τις Τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον συνάδελφο,
    Πολλοί νομίζουν ότι επειδή το έχουν πάρει δεν τους αφορά.
    Αλλοι πιστευουν ότι θα προλάβουν να το πάρουν γιατί είναι κοντά.
    Άλλοι σκέφτονται καλύτερα πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι
    Άλλοι έχουν αποδεχτεί ότι δεν θα το πάρουν ποτέ.

    Έχουν καταφέρει με τις διαρροές και τα ΜΜΕ να μας αποκοιμίσουν η και να μας διασπάσουν

    ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
    ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
    ΑΜΕΣΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποιες αναλογιστικές μελέτες μας λένε!
    Εδώ δεν μπορούν να εκτιμήσουν το έλλειμμα το επόμενο τρίμηνο θα κάνουν εκτίμηση μέχρι το 2060 Θα τρελαθούμε τελείως
    Πόσοι συνταξιούχοι θα ζουν τότε και πόσοι Υπάλληλοι θα εργάζονται.
    Σε τι σκατά αναλογιστικές μελέτες φτιάχνουν.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διώξουν 150000 που οι μισοί ούτε ΕΦΑΠΑΞ δεν θα δικαιούνται. Μετά δεν θα υπάρχουν άλλοι δικαιούχοι για 10 χρόνια αφού κανένας δεν θα μπορεί να φεύγει πριν τα 65.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα λέει ο λαός μας.
    Που είναι όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές που διετέλεσαν πρόεδροι και γραμματείς στην ΑΔΕΔΥ στην ΟΛΜΕ την ΔΟΕ και που συνταξιούχοι σήμερα δεν μιλούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή