ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΦΑΠΑΞ ΨΗΦΙΣΑΝ

Το νέο σύστημα στις επικουρικές προβλέπει «ατομικούς λογαριασμούς», χωρίς να εγγυάται το ύψος των επικουρικών συντάξεων στο μέλλον
Μετά τους μισθούς των 490 ευρώ και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με το τερατούργημα που ψήφισαν στη Βουλή τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει και άλλο τσεκούρωμα όλων των συντάξεων που έχουν απομείνει, κύριων και επικουρικών ως το ελάχιστο επίπεδο των 360 ευρώ!
Σύμφωνα με το μνημόνιο, μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση με νέα παρέμβαση θα μειώσει και πάλι όλες τις κύριες συντάξεις, και για το μόνο που μιλάει είναι η προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων. Με δεδομένο ότι με τον 3863 του 2010 το κράτος θα αποδίδει και θα χρηματοδοτεί μόνο τη βασική σύνταξη, γίνεται φανερό ότι οδεύουμε σε ραγδαία συρρίκνωση όλων των συντάξεων που αποδίδονται, αφού τα Ταμεία και κυρίως το ΙΚΑ, εξαιτίας της κατακρεούργησης των μισθών, της αύξησης της ανεργίας και της απαλλαγής των εργοδοτών από τις εισφορές, στην κυριολεξία θα καταρρεύσουν.
Ταυτόχρονα, πριν από την εκταμίευση της δόσης η κυβέρνηση θα ψηφίσει νέο αντιασφαλιστικό νόμο για τις επικουρικές που προχωρά όχι μόνο σε δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ που αποδίδονται, αλλά και σε νέο ιδιωτικό σύστημα επικουρικών με ατομικούς λογαριασμούς και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εγγύηση για τη σύνταξη που τελικά θα αποδοθεί.
Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα επικουρικών που ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, προβλέπει «ατομική σύνταξη»με «βάση ένα θεωρητικό ποσοστό απόδοσης», χωρίς να ορίζεται η σύνταξη που θα δίνει το επικουρικό ταμείο, καθώς οι «παροχές θα αναπροσαρμόζονται», ώστε «να εξαλείφει αμέσως τυχόν μελλοντικές ανισορροπίες..!»
Το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων που δεν εγγυάται καμία σύνταξη, αλλά ούτε και το ύψος τους, ενοποιεί όλα τα υφιστάμενα επικουρικά ταμεία και ως πρώτο βήμα κόβει όλες τις επικουρικές αναδρομικά από την 1/1/2012 τουλάχιστον κατά 15% και σε ορισμένα Ταμεία ακόμα περισσότερο. Μάλιστα, προχωρά και σε περικοπές στα εφάπαξ, ενώ όπως διατυπώνεται στο σχετικό κείμενο, αφήνεται ανοιχτό και επιστροφής εφάπαξ που έχουν δοθεί. Γράφει συγκεκριμένα: «Η Κυβέρνηση εντοπίζει τα ταμεία για τα οποία τα εφάπαξ ποσά που καταβλήθηκαν κατά τη συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν, και αναπροσαρμόζει τις πληρωμές». Τέλος, με πρόσχημα τη μείωση του λειτουργικού κόστους του νέου ενοποιημένου επικουρικού ταμείου το προσωπικού στα επικουρικά ταμεία θα «κουρευτεί» κατά 30%.
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 13/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου