ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΕΕΤΗΔΕ - Η ΔΕΗ- ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ



1.Ερώτηση του δικαστηρίου προς τον πληρεξούσιο του νομικού συμβουλίου του κράτους:
Με τα μη ηλεκτροδοτούμενα τι κάνετε?
Πληρώνουν αυτά το φόρο?
Οι βίλες της Μυκόνου που ηλεκτροδοτούνται με γεννήτριες ή φωτοβολταϊκά πληρώνουν Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε ?............   

2.  Την περασμένη εβδομάδα διαγράφηκαν από το μητρώο της αγοράς οι δύο ανταγωνίστριες της ΔΕΗ στην εμπορία ηλεκτρισμού Energa και Hellas Power, λόγω μη εκπλήρωσηςτων οικονομικών τους υποχρε­ώσεων, ενώ με εντολή της προϊσταμένηςτης Εισαγγε­λίας Ελένης Ράικου ξεκίνησαν οι διαδικασίες προκα­ταρκτικής εξέτασης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τις δύο εταιρείες Οι μεταβιβάσεις των εταιρειών και Energa και Hellas Power στο ρωσοαραβικό fund Worldwide Energy Limited όχι μόνο δεν τις διέσω­σαν, αλλά ήταν το φιτίλι που τίναξε στον αέρα το ούτως ή άλλως προβληματικό μοντέλο με το οποίο άνοιξε η λιανική αγορά ηλεκτρισμού στη χώρα μας.
Αφορμή για να πάρουν αυτή την τροπή το γεγο­νότα ήταν το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομι­μοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, που δείχνει ότι οι εταιρείες εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να το αποδί­δουν στη ΔΕΗ. τα χρήματα αυτά κατέληγαν σε τραπεζι-κούςλογαρίασμούςστην Ελβετία.
Το συνολικά ποσό που θα έπρεπε να αποδώσουν οι εταιρείες ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ. ενώ στα 67 εκατ. ανέρχονται οι ανεξόφλητες οφειλέ ςπροςτη ΔΕΗ. Κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τα ΕΕΤΗΔΕ που εισέπραξαν αυτές οι εταιρίες!!

3.     Η  ΔΕΗ ΚΑΙ Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ


οι στρεβλώσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό επηρεάσει και την ίδια τη ΔΕΗ, η οποία αγοράζει ακριβά ενέργεια για να καλύψει τη διαφορά ανάμεσα στην παραγωγή της και τις λιανικές πωλήσεις της. Όπως σχολιάζουν τα στελέχη της όμως, «λόγω μεγέθους, αλλά , και λόγω του ότι λειτουργεί παράλληλα ως παραγωγός και ως προμηθευτής, μπορεί να αντέξει, καθώς όταν από ένα μέτρο χάνει ως προμηθευτής, κερδίζει ως παραγωγός και τα νάπαλιν»
Την ίδια ώρα η ΔΕΗ αναγκάζεται να έρχεται σε διαπραγμάτευση με μεγάλους καταναλωτές ρεύματος, όπως η Αλουμίνιον της Ελλάδος. Η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Μυτιληναίου, επιλέγει να τροφοδοτείται με χαμηλό κόστος από τη ΔΕΗ και όχι από τη μονάδα ηλεκτροπα­ραγωγής του ομίλου Μυτιληναίου. Παράλληλα η μονάδα αυτή πουλά ρεύμα στη ΔΕΗ, σε ση­μαντικά υψηλότερο κόστος. Εκτός αυτών, η Α­λουμίνιον αμφισβητεί το ύψοςτων χρεώσεων ή καθυστερεί τις πληρωμές, με αποτέλεσμα οι οφειλές της προς τη ΔΕΗ να ανέρχονται σε αρ­κετά εκατομμύρια ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου