ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕΣΩ ΕΟΠΥΥ

ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ               
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
                                                          
Τηλ. Fax  23710 22001                                             
E-Mail :
elmechalkidikis@gmail.com

ΘΕΜΑ : «Πλήρης διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης»

 Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής εδώ και καιρό είχε εκφράσει τους φόβους της για την ποιότητα των υπηρεσιών που θα παρέχει ο νέος οργανισμός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ΕΟΠΥΥ. Δυστυχώς με την έναρξη της λειτουργίας του δικαιωνόμαστε στο μέγιστο βαθμό.

1. Από την αρχή του χρόνου ο ΟΠΑΔ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, και ο ΟΓΑ ενσωματώθηκαν σε ένα φορέα (ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη), τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλύπτει πια 9,5 εκ. ασφαλισμένους !

2.  Ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά είναι μόνο 4.953 μέχρι στιγμής, δηλαδή 1 ανά 2.000 ασφαλισμένους !

3. Στο Νομό Χαλκιδικής τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς σύμβαση έχουν υπογράψει μόνο 15 γιατροί ( 1 ανά 7.000 κατοίκους ! ) Χαρακτηριστικό της υποβάθμισης είναι ότι το 2011 μόνο ο ΟΠΑΔ είχε 50 συμβεβλημένους γιατρούς στο νομό. Ολόκληρες περιοχές ουσιαστικά μένουν χωρίς κάλυψη ( π.χ. στο Δήμο Αριστοτέλη μόνο 1 γιατρός ) , ενώ δεν υπάρχουν καθόλου ειδικότητες όπως δερματολόγοι , αλλεργιολόγοι , νευρολόγοι , ουρολόγοι, οφθαλμίατροι κλπ. Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι επαρκούν οι δύο παιδίατροι ή ο ένας καρδιολόγος ;

4. Οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ μπορούν να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους γιατρούς,  αλλά και τους γιατρούς  στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας τις πρωινές ώρες, μετά από ραντεβού, είτε για εξέταση είτε για συνταγογράφηση.  Επίσκεψη σε μη συμβεβλημένο  γιατρό, όχι μόνο δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά δεν καλύπτεται ούτε η πιθανή συνταγογράφηση. Καιρό τώρα ο Υπουργός "Υγείας” έχει διακηρύξει  πως θα αλλάξει την παραπάνω διάταξη, ώστε να καλύπτονται συνταγογραφήσεις και από μη συμβεβλημένους γιατρούς, όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σχετική διάταξη.

5. Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι 200 το μήνα και 50 την εβδομάδα .Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, δεν του επιτρέπεται να «μπει» στο σύστημα!

6. Η αποζημίωση του κάθε γιατρού θα είναι 6,5 ευρώ καθαρά ανά επίσκεψη! Ποσό που απαξιώνει τον ίδιο ως επιστήμονα και καθιστά για εμάς επικίνδυνη την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επομένως :   Επειδή οι συμβεβλημένοι γιατροί δεν επαρκούν , είτε θα παίρνουμε άδεια τα πρωινά για να πληρώνουμε 5 ευρώ και να στριμωχνόμαστε σε ΙΚΑ , Νοσοκομεία , Κέντρα Υγείας -που ήδη υπολειτουργούν από τις περικοπές και τις ελλείψεις- ή θα πληρώνουμε επίσκεψη σε μη συμβεβλημένους γιατρούς το απόγευμα.

 Δηλαδή την ίδια στιγμή που συνεχίζουμε να καταβάλουμε όλο και πιο αυξημένες εισφορές , που οι μισθοί μας συνεχώς κατακρεουργούνται και οι φόροι και τα χαράτσια πέφτουν βροχή, εμείς καλούμαστε να πληρώνουμε πια και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Μέχρι τώρα προσπαθούν να μας εξοντώσουν με τις περικοπές των μισθών, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας τώρα μας εξοντώνουν και βιολογικά! Δεν είναι τυχαίο ότι σε όσες χώρες έχουν εφαρμοστεί παρόμοιες «θεραπείες σοκ» από τους «γιατρούς» του ΔΝΤ , έχει μειωθεί το προσδόκιμο ζωής...

Γίνεται πια ξεκάθαρο ότι η ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης - Τραπεζιτών - Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι μονόδρομος για την επιβίωση μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου