ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Ζοφερές είναι οι προοπτικές για το ασφαλιστικό σύστημα της Ευρώπης, καθώς μελέτη που εκπονήθηκε κατ' εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνει ότι οι μελλοντικές υποχρεώσεις των κρατικών ταμείων 19 χωρών της ΕΕ ανήλθαν σε 30 τρισ. ευρώ το 2009.
Δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναφέρεται στην έκθεση, σημειώνει ότι η απειλή από τη «συνταξιοδοτική βόμβα», που υπήρχε ήδη πριν από την εκδήλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, αυξάνεται λόγω της ύφεσης που απειλεί την Ευρώπη και των προσπαθειών για τη μείωση του χρέους από χώρες της περιοχής.
Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία συντάχθηκε από το κέντρο ερευνών διαγενεακών συμβολαίων (research center for generational contracts) του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, από τα 30 τρισ. ευρώ που είναι οι μελλοντικές υποχρεώσεις των ταμείων, τα 7,6 τρισ. ευρώ αποτελούν υποχρεώσεις των γερμανικών ταμείων και τα 6,7 τρισ. ευρώ των γαλλικών ταμείων.
Συνέπεια της πίεσης που ασκείται στα οικονομικά των ταμείων είναι ότι καθίσταται αναγκαία η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η μείωση των συντάξεων, σημειώνουν αναλυτές με δηλώσεις τους στο Bloomberg.
«Ανεξάρτητα από το αν μία χώρα είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι μία από τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να κάνουν όλες οι χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο ερευνητής του ιδρύματος Peterson για τη διεθνή οικονομία Γιάκομπ Κίρκεγκαρντ. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κυβερνήσεις και επιχειρήσεις έχουν λάβει μέτρα για να μειώσουν τα ελλείμματα των ταμείων και ότι τα όρια ηλικίας έχουν αυξηθεί, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βρετανία.
Ενδεικτική της πίεσης που θα ασκηθεί για την περικοπή των παροχών των ταμείων, είναι η εκτίμηση του ερευνητή του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ Στέφαν Μογκ ότι η μέση σύνταξη στη Γαλλία θα μειωθεί το 2050 στο 48% του μέσου μισθού της χώρας από 63% που είναι σήμερα. …….
πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου