ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

SOS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΤΠΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

“ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ = ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ”  
Αγαπητοί Πολιτικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι & Συνταξιούχοι Έλληνες Πολίτες, 
Στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 20/10 εισχώρησε τη τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τροπολογία που κατατέθηκε χθες το απόγευμα 19/10/2011 (Θέματα ΜΤΠΥ, άρθρο 3) σχετικά με τη μεταφορά της εποπτείας του Μ.Τ.Π.Υ απο το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Εργασίας. 
Αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο ΜΑΣ στο οποίο καταθέτουμε υποχρεωτικά κάθε μήνα χρήματα (μέσω της αναγκαστικής εισφοράς στη μισθοδοσία) για να λάβουμε μέρισμα μετά τη συνταξιοδότηση, έχει ήδη μειωθεί με το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου και με την ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ περνώντας στο Υπουργείο Εργασίας, φοβόμαστε ότι τι επόμενο βήμα είναι η συγχώνευση με άλλο Ταμείο/α με αποτέλεσμα το αυτοτελές μέρισμα του Μ.Τ.Π.Υ να συμψηφιστεί από ένα νέο κοινό και μειωμένο μέρισμα. 
Είναι τα χρήματα μας, είναι οι κόποι μας και η κοινή μας περιουσία! 
Υπήρξαν κοινοβουλευτικές ομάδες που έθεσαν το θέμα αλλά το αποτέλεσμα ήταν αμετάβλητο.

Προβλέπουμε ότι άνοιξε ο δρόμος για το ξεπούλημα της κοινής ατομικής περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων που να σημειωθεί δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ από το Κράτος! Αντίθετα! Οι προσωπικές αποταμιεύσεις των μετόχων-δημοσίων υπαλλήλων, του Ταμείου θα πέσουν στον καιάδα της μαύρης τρύπας του Κρατικού Προϋπολογισμού για πρώτη φορά μετά από 144 χρόνια.

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του μισθολογίου, έκτακτης φορολογίας, εκποιήσεων δημόσιας περιουσίας, τώρα και εκποίηση ιδιωτικής (υπαλληλικής) περιουσίας!

Καταργούν το ΜΤΠΥ μετά από 144 χρόνια! Αποψιλώνουν το Υπ. Οικονομικών αφαιρώντας του μια από τις παλαιότερες υπηρεσίες.. τη ραχοκοκαλιά του.

Αρπάζουν την ιδιωτική περιουσία 220.000 Ελλήνων που διαχειρίζεται το ΜΤΠΥ!

Γιατί άραγε η τροπολογία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για να μην μπορεί να αντιδράσει κανένας;
 

 
Με εκτίμηση
 

Κωνσταντίνος Τρίγκας

Πρόεδρος
 

2131500200, 6977251517
 

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς, είμαστε τελείως ανυπεράσπιστοι. Ούτε ΑΔΕΔΥ υπάρχει, ούτε ΓΣΕΕ. Τόσα χρόνια ήταν και είναι σπογγοκολάριοι των κομματικών ηγεσιών. Το μόνο που κυνήγησαν ήταν η προσωπική τους καριέρα, ως βουλευτές και, γιατί όχι, ως υπουργοί.Ανοίξτε την επητερίδα των βουλευτών, και δείτε πόσοι από αυτούς έχουν στρογγυλοκαθήσει στα έδρανα της Βουλής (ΠΡΩΤΌΠΑΠΠΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, και άλλοι πολλοί κα ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΕΝΗΣ (κύριος!!! σε καμία περίπτωση) Πρέπει να ξεχάσουμε τι έλεγαν πριν γίνουν βουλευτές και υπουργοί? ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ!!! ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΊΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ. ΑΣ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΛΕΟΝ, ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή