ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

Από 15% έως 30% θα είναι η μείωση στις επικουρικές συντάξεις των ελλειμματικών ασφαλιστικών ταμείων, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Η σχετική ρύθμιση - μαζί με τις άλλες περικοπές στις κύριες συντάξεις, που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου - θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι μεγάλοι χαμένοι των νέων κυβερνητικών μέτρων είναι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με τις απώλειες να φτάνουν έως και το 40%. Από τις νέες περικοπές θίγονται έξι στους δέκα συνταξιούχους, με τις μητέρες ανηλίκων να βρίσκονται στην ομάδα «υψηλού κινδύνου» λόγω των χαμηλότερων ορίων ηλικίας. Αναλυτικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα προβλέπονται τα εξής:
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ. Από 1ης Νοεμβρίου στους συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) το τμήμα της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης που μετά την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς συνταξιούχων υπερβαίνει το ποσό των 150 ευρώ, μειώνεται κατά ποσοστό 30%. Καμία σύνταξη μετά την παραπάνω μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 150 ευρώ.
Αντίστοιχα, προβλέπεται ότι από 1/11/2011 και εφεξής στους συνταξιούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, του κλάδου ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ και των τομέων ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ του ΤΑΥΤΕΚΩ (Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας), καθώς και στους συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων που λαμβάνουν μόνο επικουρική σύνταξη, το ποσό της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης που απομένει μετά την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης μειώνεται κατά 15%.
Επίσης από 1/1/2012 θα επανακαθοριστούν, τα ποσοστά αναπλήρωσης έτσι ώστε καμιά νέα επικουρική ελλειμματικού Ταμείου να μην ξεπερνά το 20% του συντάξιμου μισθού (αντί του 45%-65% σήμερα).
ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Από 1ης Νοεμβρίου θα μειωθεί κατά 20% η κύρια σύνταξη των συνταξιούχων άνω των 55, για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, και κατά 40% το ποσό της μηνιαίας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου