ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει την εξελισσόμενη πρωτοφανή κυβερνητική αντεργατική επέλαση στο βιοτικό μας επίπεδο.
Η νέα κυβερνητική έφοδος στο εναπομείναν πενιχρό εισόδημα μας αποτελεί τη χαριστική βολή στην αναιμική αγοραστική δυνατότητα μας και θα μας οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση.
Με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση σχεδιάζει, εντός των ημερών, να προβεί σε μια άνευ προηγουμένου κλοπή και στο εφάπαξ. Σχεδιάζει να περικόψει το εφάπαξ σχεδόν στο μισό δηλ. μέχρι και 20.000€ϋ! Πρόκειται για μια απροκάλυπτη ληστεία χρημάτων που ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους αφού μόνον αυτοί και όχι το κράτος, ανελλιπώς εισφέρουν στο ταμείο που δίνει το εφάπαξ. Το κράτος, αυτό που μόνο έκανε και κάνει, είναι με τις διορισμένες διοικήσεις του ταμείου, να διαχειρίζεται και να κατακρεουργεί τα αποθεματικά του ταμείου, για να υπηρετεί τις εκάστοτε κυβερνητικές σκοπιμότητες και πολιτικές.
Το θράσος της κυβέρνησης μάλιστα φθάνει σε τέτοιο σημείο που διαρρέει ότι θα κάνει περικοπές στο εφάπαξ και για όσους έχουν βγει στη σύνταξη!!!, έχει γίνει γι' αυτούς σχετική συνταξιοδοτική πράξη και απλά το ταμείο εδώ και μέχρι τρία χρόνια δεν τους αποδίδει τα οφειλόμενα του σε αυτούς. Αντί δηλαδή να τους τα αποδώσει εντόκως, θα τους πάρει και ένα μεγάλο μέρος από τα χρωστούμενα του. Εκεί δηλ. «που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι» που λέει και ο λαός μας. Ποιος νόμος και ποιο δικαστήριο μπορεί να δεχτεί αυτό το ανήκουστο;
Μετά απ' όλα αυτά, να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι η απόγνωση που δημιουργούν με τα καμώματα τους, είναι κακός σύμβουλος και αντικειμενικά δημιουργεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ,
ΕΝΤΟΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΣΧΥΟΝ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΕΦΑΠΑΞ.

5 σχόλια:

  1. Θα τρελαθουμε εντελώς.
    Θα ζητησουν πισω και χρηματα από οσους το εχουν πάρει;
    Ποιο ΔΣ και ποίο υπάλληλος θα αποφασίσει τον τελευταίο που θα το πάρει ολόκληρο και τον επόμενο που θα του κόψει 10%. Από αυτούς που έπρεπε να το έχουν πάρει και με ευθύνη του Ταμείου δεν τους έχει καταβληθεί ακόμα ;
    Αυτοί κινδυνεύουν να πάνε φυλακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νόμος για την ειδική εισφορά λέει:

    « θέσπιση ειδικής εισφοράς στους συνταξιούχους του Δημοσίου πάνω από 800 ευρω/μήνα ύψους 2%. Κατα το υπ. Εργασίας το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο, διότι δεν είναι δίκαιο και αντικειμενικό να μην συμβάλουν και αυτοί οι οποίοι έλαβαν αυξημένα ποσά εφάπαξ στην διαδικασία εξορθολογισμού, προκειμένου το βάρος της στήριξης του συστήματος να μην πέσει μονομερώς στους σημερινούς εργαζομένους.»

    Υπάρχει όμως και μια ενδιάμεση περίπτωση που τιμωρείται διπλά!!

    Είναι όλοι εκείνοι , που έχουν βγει στη σύνταξη και που περιμένουν το εφάπαξ ,το οποίο όταν το πάρουν θα είναι μειωμένο 10%,
    Σε αυτούς δεν μπορει να γίνει και περικοπη του εφάπαξ και κράτηση 2% στη συνταξή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στην ΑΔΕΔΥ για την πολύ-πολύ αγωνιστική θέση της. Σαν δεν ντρέπονται για το ξεπούλημα όλων των Δ.Υ. και συνταξιούχων. Σε αυτούς πρέπει να ρίχνουμε ντομάτες και πέτρες.
    Νομίζω ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να μην συμβούν όσα λένε στο εφάπαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο, που λέει ότι η ΑΔΕΔΥ είναι από τους βασικούς φταίχτες για το κατάντημα των Συνταξιούχων αλλά και των εν ενεργεία Δ/Υ. Ποτέ δεν αντέδρασε δυναμικά. Οι άλλες κοινωνικές ομάδες αντιδρούν άμεσα και καταφέρνουν να ανακόψουν όποια επιδρομή οικονομική τους γίνεται. Δεν παίρνουν παράδειγμα οι αφιλότιμοι; Ο πρώην πρόεδρός της φαίνεται ότι ετοιμάζεται και αυτός να γίνει μέλος της συμορίας των 300. Σαν δεν ντρέπονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕΤΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ .ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΙΛΑΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή