ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Γιατί είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός των ΕΦΑΠΑΞ;

   Οι αναγνωρισμένες οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ)έναντι ήδη συνταξιοδοτημένων υπαλλήλων είναι πάνω από 1,5 δισ. .

Αντίστοιχα, οιαναγνωρισμένες οφειλές του ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ αγγίζουν τα 119,4 εκ.

Δυστυχώς για πολλά χρόνια ένα σύστημα προνοιακών παροχών το οποίοεξαρχήςήταν κεφαλαιοποιητικό και όχι αναδιανεμητικό, έχει σήμερα καταστεί σε ένα μεγάλοβαθμό αναδιανεμητικό, επιβαρύνοντας κυρίως τους σημερινού εργαζόμενους.
Η πολιτική για τον εξορθολογισμό των καταβαλλόμενων ΕΦΑΠΑΞ επιδομάτων αφοράτα εξής μέτρα:
^
 Την μείωση κατά 10% των ΕΦΑΠΑΞ του δημοσίου τομέα και κατά 15% των ΕΦΑΠΑΞ του ευρύτερου δημοσίου τομέα, δηλ. μια μείωση μεταξύ 4.000-5.000€ για τους εργαζομένους του δημοσίου και 10.000-15.000 για τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ.
^
Την θέσπιση εισφοράς 1% επί του ΤΠΔΥ σε όλους τους εργαζομένους του Δημοσίου Τομέα, για την χρηματοδότηση του συστήματος απονομής ΕΦΑΠΑΞ. Δηλ. ένας δημόσιος υπάλληλος με μικτό μισθό 1.500/μήνα, θα συνεισφέρει κατά 15 /μήνα για την στήριξη του ΕΦΑΠΑΞ επιδόματος
^
 Την θέσπιση ειδικής εισφοράς στους συνταξιούχους του Δημοσίου πάνω από 800/μήνα ύψους 2%. Το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο, διότι δεν είναι δίκαιο και αντικειμενικό να μην συμβάλουν και αυτοί οι οποίοι έλαβαν αυξημένα ποσά ΕΦΑΠΑΞ στην διαδικασία εξορθολογισμού, προκειμένου το βάρος της στήριξης του συστήματος να μην πέσει μονομερώς στους σημερινούς εργαζομένους. Δηλ. Ένας συνταξιούχος του δημοσίου με σύνταξη 1.000 /μήνα, θα καταβάλει ως ειδική εισφορά το ποσό των 20/μήνα.

3 σχόλια:

  1. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!!
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ....
    ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτείνω την άμεση συγκέντρωση όσων μπορούν στην Αθήνα για να συζητήσουμε τους τρόπους αντίδρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το υπουργείο λέει... αλλά δεν μας λέει ΓΙΑΤΙ υπάρχουν αυτές οι οφειλές. Είναι φταίξιμο των συνταξιούχων; Αν ναι ας πουν σε τί ακριβώς φταίνε. Αν όχι τότε γιατί πρέπει να πληρώσουν; Βαρεθήκαμε πια! Αυτοί μας περνάνε για παιδάκια που τους λες ένα ψέμα για να ησυχάσει. Αυτοί εκεί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, μήπως...λέω μήπως θέλουν ψυχίατρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή